Bedankt, EU! Minstens 50 voormalige ISIS-strijders zijn Europa onlangs illegaal binnengekomen

Geen categoriefeb 01 2018, 16:00
The Guardian zegt een lijst van Interpol te bezitten met de namen van 50 levensgevaarlijke ISIS-strijders die eind vorig jaar per boot in Italië zijn aangekomen, en die nu eigenlijk overal in Europa zouden kunnen zitten.
"Nee joh, tussen die bootvluchtelingen zitten alleen maar keurige mensen, hartchirurgen en architecten enzo", hebben we jarenlang moeten aanhoren wanneer het om de kwestie 'is het wel zo slim om mensen illegaal hierheen te laten komen?' ging. Nou, daar hebben we inmiddels een duidelijk antwoord op: nee, dat is niet slim, maar oliedom. Ongetwijfeld zal het meerendeel van de bootmigranten bestaan uit mensen die 'gewoon' hier een nieuw leven willen beginnen, maar we kunnen er met zijn allen niet meer omheen dat er op die boten ook veel levensgevaarlijke types zaten en zitten die enkel en alleen hierheen komen om onze levens vroegtijdig te beëindigen.
En dat is geen doemdenken van mij om van 'rechtse racisten en xenofoben', maar keiharde feiten van Interpol.
De krant The Guardian heeft namelijk een lijst van die internationale politieorganisatie in handen weten te krijgen. En niet zomaar een lijst: op het stuk papier staan de namen van 50 Tunesiërs die allemaal voor terreurkliek ISIS hebben gevochten. Knettergestoorde en gevaarlijke lieden dus die je zo ver mogelijk van Europa moet willen houden, dus. Er is alleen een klein probleempje... ze zijn hier al:

Interpol has circulated a list of 50 suspected Islamic State fighters who it believes have recently landed in Italy by boat, and may be attempting to reach other European countries.

The list, obtained by the Guardian, was drafted by the general secretariat of the international police organisation. It was sent on 29 November to the Italian interior ministry, which subsequently distributed it to national anti-terrorism agencies across Europe.

The suspects listed are all Tunisian nationals, some of whom were identified by officials when they landed in Italy. The document shows their first names, surnames and dates of births.

Met alle waarschijnlijkheid hebben deze koppensnellende heren zich dus voorgedaan als migranten, en zijn ze net als honderdduizenden anderen illegaal hierheen gekomen op een gammel bootje richting Italië. Volgens Interpol 'proberen ze dus mogelijk' om naar andere Europese landen te reizen. Daar is echter weinig proberen aan, aangezien Schengen betekent dat ze doodleuk gaan en staan kunnen waar ze willen. Even een bus, trein of zelfs BlablaCar nemen en je zit zo aan de andere kant van het continent. Wat let ze om nu in Parijs, Antwerpen, Hamburg of Utrecht te zitten? Precies: helemaal niets.
En dat alles met dank aan de hoge heren en dames in Brussel die maar weigeren om onze buitengrenzen te bewaken, en om 'illegaal' ook eens als 'illegaal' te bestempelen. Migratie prima, maar dan wel op legale wijze. Op een manier dat we de islamistische vos niet in ons eigen kippenhok uitnodigen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten