Beelden! Max Verstappen rijdt komend seizoen in deze vette Red Bull-bolide rond!

Beelden! Max Verstappen rijdt komend seizoen in deze vette Red Bull-bolide rond!

Vandaag maakte Red Bull Racing haar nieuwe livery voor het komende jaar bekend! En het mag gezegd dat het ontwerp er stoer uitziet met de donkere kleuren en het felle rood! Op het circuit van Silverstone stapte Max Verstappen in de auto en maakte zijn eerste rondjes! De auto met de nieuwe Honda-motoren, waarvan we nog steeds niet zeker weten hoe de deal gaat uitpakken komend seizoen...

Voor nu is het in ieder geval genieten van de beelden:

Behalve de buitenkant van de auto is er natuurlijk ook aan de binnenkant behoorlijk wat gesleuteld. Zo rijdt Max Verstappen komend jaar met een Honda motor ter vervanging van de Renault krachtbron. De honderd kilometer werd vandaag aangetikt op Silverstone en Verstappen was enorm enthousiast over de auto. Er waren verder geen problemen, dus de eerste testrit lijkt een groot succes. Dat beloofd in ieder geval veel goeds voor het komende seizoen! Behalve de motor en de livery zijn ook een aantal aerodynamische veranderingen doorgevoerd. Hieronder een aantal foto's van Verstappen in de nieuwe bolide:

Naar aanleiding van een regelmetenwijziging van de FIA zijn de achtervleugels nu iets groter, waardoor de auto's nog stoerder lijken dan vorig jaar. En dat is maar goed ook. Het jaar 2008 was eigenlijk het laatste jaar waarin de rijders nog rondreden met flinke achtervleugels en in 2009 zagen de achtervleugels er ineens kinderachtig klein uit. Gelukkig komt daar nu verandering in en wordt de achtervleugel langzaam weer groter. Verder ziet de voorvleugel er eenvoudiger uit dan in voorgaande jaren met minder aerodynamische hulpmiddelen.

Maar het is nog even wachten totdat we Max Verstappen daadwerkelijk in actie gaan zien. Pas op 17 maart vindt de eerste race plaats in Australië. Behalve het team van Red Bull Racing lieten ook andere teams hun nieuwe liveries zien. Mercedes, Renault en zusterteam Torro Rosso lanceerden hun livery, maar ook Haas en Force India. De laatste maakte een duidelijke stap voorwaarts. Ten minste als het gaat om het design. Force India ontving lof voor een overduidelijke verbetering van hun design tegenover dat van vorig jaar.

Behalve lof was er natuurlijk ook kritiek. Zo is de nieuwe Williams livery toch wel erg magertjes, net zoals hun budgetten overigens. Maar we laten het aan u als lezer om een oordeel te vellen hierover. Hieronder een overzicht van de nieuwe liveries zodat u ze komend seizoen direct herkent op tv!

Force India

Mercedes AMG

Renault

Williams

Torro Rosso

Haas F1

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties