Beeldenstorm gaat verder: Columbus van zijn sokkel getrokken

Beeldenstorm gaat verder: Columbus van zijn sokkel getrokken

BLM-demonstranten voeren het gekielhaalde beeld van Hans Christian Heg af. Bron: Screenshot NBC15 Madison.

De vernielzucht van de Amerikaanse anti-racisten gaat gestaag verder. Zelfs op de fourth of July, de geboortedag van de Amerikaanse natie konden activisten het niet laten om een beeld van haar sokkel te halen. Ditmaal was het de beurt aan de zeevaarder Columbus, die in 1492 Amerika bereikte.

De afgelopen weken moesten beelden van de Italiaanse zeevaarder het vaker ontgelden. Want volgens de logica van de anti-racisten was deze 'boze witte man' natuurlijk hartstikke fout.

?ref_src=twsrc%5Etfw

Het is vooral triest om te zien dat men door dit soort acties oprecht blij wordt. Want laten we wel wezen, wat bereik je nu concreet met zo'n actie? Rancune? Ja. Polarisatie? Ja. Racisme is verdwenen uit jouw samenleving? Nee.

Waarom Columbus fout is in de ogen van de activisten blijft een beetje vaag. Ze houden hem verantwoordelijk voor de tragedie die de oorspronkelijke bewoners later zou overkomen.

Iemand op deze manier historisch verantwoordelijk stellen staat natuurlijk nergens op. Want hoe kon Columbus nu weten dat de lokale volkeren massaal het onderspit zouden delven door Europese ziektes.

Zolang de lokale bestuurders van Amerikaanse staten niet het gesprek aangaan met de bewoners krijg je dit soort 'mob actions', acties die alleen maar de tegenstellingen in de VS zullen vergroten.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties