Belachelijk: Asscher start campagne tegen pesten op het werk

Belachelijk: Asscher start campagne tegen pesten op het werk

Dit gaat de overheid helemaal niets aan.

Zoals wel vaker heeft de overheid blijkbaar weer eens een campagne bedacht zodat onze ministers en staatssecretarissen zich beter kunnen voelen over... zichzelf:

Asscher trapt daarom maandagmiddag de campagne 'Moet Toch Kunnen' tegen ongewenst gedrag op het werk af. Hij doet dat op een congres over deze problematiek in Den Haag. Het feit dat zoveel mensen vorig jaar met ongewenst gedrag te maken hadden ,,laat zien dat deze campagne geen overbodige luxe is", aldus de minister.

Volgens de man die zichzelf ziet als de toekomstige leider van de PvdA én als premier hadden vorig jaar 1,2 miljoen werknemers last van 'pesten' op het werk, discriminatie of (seksuele) intimidatie. En daar wil hij iets aan doen door een enorme (dure) campagne te lanceren.

Zo trekt hij onder meer een half miljoen uit voor een panel van 'experts' die bedrijven kunnen helpen als ze daar om vragen. Daarbij concentreert de campagne zich vooral op het 'grijze gebied' tussen een duidelijke grap en een pesterij. Jawel, Asscher gaat ons omgangsvormen leren.

Nou vind ik het heel fijn dat meneer Asscher weet hoe hij zich moet gedragen op de werkvloer (en elders), maar het is niet aan de overheid maar aan bedrijven zelf om werknemers op dit punt te begeleiden. En daarvoor was het natuurlijk al aan de ouders om hun kinderen op te voeden.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties