Belachelijk: opening Lelystad Airport wordt uitgesteld vanwege zeurpieten

Belachelijk: opening Lelystad Airport wordt uitgesteld vanwege zeurpieten

Nee, niet door Regenboogpieten en ook niet door Schoorsteenpieten. Zeurpieten zijn weer eens bezig.

Minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur heeft besloten om de opening van Lelystad Airport minimaal een jaar uit te stellen. Ze wil die extra tijd gebruiken "om meer onderzoek te doen naar bijvoorbeeld geluidsoverlast." Want ja, mensen maken zich er heel druk om dat ze straks misschien af en toe een vliegtuig horen vliegen.

Oorspronkelijk was het plan om LA in april 2019 te openen. Maar ja. Helaas gooiden de zeiksnorren uit Gelderland en Overijssel roet in het eten. Die zeiken en zeuren namelijk continu over de "lage aanvliegroutes" en "geluidsoverlast." Want dat je mogelijk geluid hoort is tegenwoordig blijkbaar overlast.

Het is de bedoeling van Lelystad Airport dat het vliegveld duizenden vluchten overneemt van Schiphol. In de rest van het land -- en zeker in het noorden -- is men daar hartstikke blij mee, maar blijkbaar lopen er een paar zeurpieten rond in de regio die dat niet willen. Want stel je voor dat je de lokale economie een flinke impuls geeft. Dat moet je natuurlijk vooral niet willen. Nee, nee, geef alle banen en welvaart maar aan Amsterdam.

Het zegt alles over het gebrek aan daadkracht en lef van het kabinet dat Van Nieuwenhuizen dit gezeur zo serieus neemt dat ze de plannen voor Lelystad Airport zowaar in de ijskast zet. Triest.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer