Belachelijk: opening Lelystad Airport wordt uitgesteld vanwege zeurpieten

Geen categoriefeb 21 2018, 12:00
Nee, niet door Regenboogpieten en ook niet door Schoorsteenpieten. Zeurpieten zijn weer eens bezig.
Minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur heeft besloten om de opening van Lelystad Airport minimaal een jaar uit te stellen. Ze wil die extra tijd gebruiken "om meer onderzoek te doen naar bijvoorbeeld geluidsoverlast." Want ja, mensen maken zich er heel druk om dat ze straks misschien af en toe een vliegtuig horen vliegen.
Oorspronkelijk was het plan om LA in april 2019 te openen. Maar ja. Helaas gooiden de zeiksnorren uit Gelderland en Overijssel roet in het eten. Die zeiken en zeuren namelijk continu over de "lage aanvliegroutes" en "geluidsoverlast." Want dat je mogelijk geluid hoort is tegenwoordig blijkbaar overlast.
Het is de bedoeling van Lelystad Airport dat het vliegveld duizenden vluchten overneemt van Schiphol. In de rest van het land -- en zeker in het noorden -- is men daar hartstikke blij mee, maar blijkbaar lopen er een paar zeurpieten rond in de regio die dat niet willen. Want stel je voor dat je de lokale economie een flinke impuls geeft. Dat moet je natuurlijk vooral niet willen. Nee, nee, geef alle banen en welvaart maar aan Amsterdam.
Het zegt alles over het gebrek aan daadkracht en lef van het kabinet dat Van Nieuwenhuizen dit gezeur zo serieus neemt dat ze de plannen voor Lelystad Airport zowaar in de ijskast zet. Triest.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten