BELACHELIJKE ACTIE achterblijver kost Max Verstappen winst in Brazilië

BELACHELIJKE ACTIE achterblijver kost Max Verstappen winst in Brazilië

Wat een ongelooflijke blunder. Wat een fout. Wat een schande.

Het ging vandaag ongelooflijk goed met Max Verstappen. Hij begon als vijfde aan de race, maar bleek sneller dan iedere andere coureur. Ja, hij ging zelfs sneller dan Lewis Hamilton. Het gevolg: hij kwam aan kop te liggen.

Het leek erop dat Max toen rustig op naar de winst kon rijden. Helaas voor hem kwam hij achterblijver Esteban Ocon tegen van Force India. Die besloot namelijk out of the blue om een strijd aan te gaan met Verstappen terwijl hij maar liefst een hele ronde achter lag. Ocon raakte Max... die spinde... en opeens was de Nederlander tweede, in plaats van eerste, met een achterstand van meer dan vijf seconden op Hamilton.

"Wat een fucking idioot!" riep Max terecht over de boardcomputer. Inderdaad. En dan had hij ook nog eens "massive floor damage."

Triester dan dit wordt het niet. Een achterblijver, een loser eersteklas, kost Max de winst.

En raad eens wie Ocon precies is? Ja, hij rijdt voor Force India, maar hij is ook een Mercedes Young Driver. Ah. Dat verklaart die actie dus.

Ocon werd door de jury wél bestraft. Hij moest gedwongen tien seconden lang stilstaan in de pitstraat. Dat is voor F1-termen een vrij harde straf, maar helaas had Max daar natuurlijk niets aan.

Ongelooflijk genoeg probeerde Max het toch nog. Zo kennen we hem natuurlijk ook. Met nog 10 ronden te gaan was het gat 'maar' 3 seconden. Nou ja, 'maar'. In de autosport is dat natuurlijk een verschil van jewelste. Zeker als je bedenkt dat Hamilton in een Mercedes rijdt. Lekker dan.

Uiteindelijk was het verschil tussen Max en Hamilton een magere anderhalve seconde. Als Ocon zich gedragen had was de Nederlander dus op z'n gemakkie eerste geworden.

Afijn. Daar hebben we helaas niets aan. Waar we wel iets aan hebben? Zijn knappe tweede plaats. Want ja, dat is echt een prestatie van formaat -- en niet alleen omdat die mafketel hem omver reed.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer