Belgisch meisje dat strijdt voor blote buiken op school vindt Belgische regering aan haar zijde

Belgisch meisje dat strijdt voor blote buiken op school vindt Belgische regering aan haar zijde

Meisje met blote buik. Bron: Shutterstock.

Een 14-jarig Belgisch meisje dat protesteert tegen het 'blote buiken-verbod' dat haar middelbare school heeft afgekondigd, vindt bijval in onverwachte hoek: staatssecretaris voor gelijke kansen Sarah Schlitz schaart zich achter de protestactie van het tienermeisje.

Beatrix, zoals de jongedame heet, is het namelijk oneens met een verbod dat haar school afkondigde op te blote kleding, zoals topjes die delen van de buik laten zien, of korte rokjes en broekjes. Het meisje vond dat een vorm van seksisme. Want zou de school ook actie ondernemen tegen afzakkende broeken, bouwvakkersdecolletés, of mouwloze hemden bij mannen? Beatrix dacht van niet, en trok ten strijde tegen haar school.

Schlitz sloot zich aan bij de oproep van het meisje: schoolbesturen moeten hun reglementen gaan doorlichten op seksistische regels, en deze "onaanvaardbare" ouderwetse regels schrappen. Of veel scholen de oproep zullen uitvoeren, is nog niet bekend.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Lees meer over:
België kleding Sarah Schlitz

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer