Belgische jihadist trouwt met Nederlandse jihadiste

Geen categoriemei 18 2014, 9:39
A match made in heaven hell?
De Vlaamse jihadist Brian de Mulder blijkt onlangs te zijn getrouwd met de 17-jarige Sara, afkomstig uit Nederland.
Volgens onderzoeker Montaser AlDe'emeh reisde Sara zelf af naar Syrië om deel te nemen aan de jihad. Net zoals zoveel andere jihadisten kwam zij in Nederland in contact met de agressieve en hatelijke salafistische ideologie. Hoewel ze uit een gezin komt met normaal gelovige ouders radicaliseerde Sara snel. Sterker nog, ze beledigde haar ouders met enige regelmaat omdat die niet 'islamitisch' genoeg zouden zijn. 
De Nederlandse politie hield Sara enige tijd in de gaten en maakte zich ernstig zorgen over haar, zeker ook omdat ze contact had met mensen die jonge moslims ronselden voor de 'jihad' in Syrië. In plaats van rustig af te wachten besloot de politie terecht om in te grijpen: Saras ouders werden geïnformeerd over haar contacten en gewaarschuwd dat ze weleens kon proberen om af te reizen naar Syrië.
Jammer genoeg geloofden Saras ouders er niets van dat hun mooie, lieve dochter zo'n stap zou nemen. Welnee, ze kon dan weliswaar wat extremer zijn dan zij, maar een jihadist? Nee. Onmogelijk.
Zoals altijd in dat soort gevallen bewees hun dochter kort daarna dat ze grote inschattingsfout had gemaakt. Ze verdween opeens; geen woord, geen informatie, niets. Twee dagen na haar verdwijning worden de ouders dan eindelijk geïnformeerd over Saras eindbestemming: ze reist inderdaad af naar Syrië om zich daar aan de zijde te voegen van terroristische groeperingen die tegen het bewind vechten van Bashar al-Assad.
Eenmaal in Syrië ontmoette de geradicaliseerde Sara de eveneens geradicaliseerde Belgische moslims Brian de Mulder. De Standaard legt uit:

Brian De Mulder vertoeft sinds januari 2013 in Syrië. Hij had zich bekeerd tot de islam en radicaliseerde na contacten met de voormalige leider van Sharia4Belgium Fouad Belkacem. In Syrië zou hij zich eerst bij de rebellen gevoegd hebben, om daarna aan te sluiten bij de ‘Islamitische Staat in Irak en de Levant’, een groep gelinkt aan Al-Qaeda.

Met zijn familie in België heeft hij nog amper contact. De Mulder was woedend omdat zijn familie had aangeklopt bij Vlaams Belang in hun zoektocht naar hem en klacht indienden tegen de ronselaars die hem hadden warm gemaakt voor de Syrische zaak. De Mulder zou zich toen in Damascus hebben bevonden. Later werd hij gesignaleerd in Aleppo.

Dit zijn natuurlijk twee dramatische verhalen. Sara en Brian hebben hun leven weggegooid en strijden nu aan de zijde van oorlogsmisdadigers, extremisten en barbaren die - als het even kan - de hele wereld in de fik willen zetten. En dat terwijl ze het in resp. Nederland en België goed hadden en zich nergens zorgen over hoefden te maken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten