Belkin: Spanjaarden zitten aan de dope

Geen categoriejul 19 2013, 12:00
Oeps.<--break->
Team Belkin heeft het helemaal gehad met de plots fantastisch presterende Spanjaarden:

Terwijl de krachten van Bauke Mollema en Laurens ten Dam wegvloeien in de laatste week van de Tour de France, nemen de prestaties van een aantal Spaanse renners toe. Toeval? Belkin-ploegleiders Merijn Zeeman en Nico Verhoeven hebben twijfels, grote twijfels. 'Ik zie een aantal renners op het einde van de Tour beter worden. Fysiologisch kan dat niet. Misschien dat zij sneller herstellen dan anderen', zegt Zeeman in gesprek met BN/De Stem.

Ik vraag me af of Belkin niet het braafste jongetje van de klas wil zijn, wat het team nu opbreekt. Mensen denken dat doping gebruikt wordt om harder te gaan fietsen - om je maximale snelheid hoger te maken - maar dat hoeft niet altijd. Je kunt doping ook - eerst en vooral zelfs - gebruiken om gewoon heel snel te herstellen. Dan blijf je dus feitelijk net zo sterk als je een week geleden was. Als anderen dan niet gebruiken steven je ze voorbij: zij worden namelijk wél zwakker.
Overigens richten ze zich met name om Rodriguez, maar niet alleen. Ze hebben het duidelijk over meer renners dan alleen hij. Gelijk hebben ze daarin: Gisteren twitterde ik bijv. zelf ook zoiets aan Michael Boogerd, die daar jammer genoeg niets mee deed.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten