Buitenlandse media: 'Zweedse overheid investeert 5 miljoen kronen in "seks met blonde vrouwen-les" voor immigranten'

Geen categoriejul 21 2018, 15:00
Inburgeren.
De Zweedse overheid wil volgens een reportage van Fria Tider maar liefst 5 miljoen Zweedse kronen, wat neerkomt op een half miljoen euro, investeren in een speciaal onderwijsproject voor immigranten uit Afrika en het Midden-Oosten. Nou ja, 'onderwijsproject' is wellicht een beetje over the top. De 'lessen' bestaan er namelijk uit dat immigranten uit die regio's leren hoe ze seks kunnen hebben met blonde vrouwen.
Wat?
Ja, volgens Voice of Europe (één van Geert Wilders' favoriete websites) is het echt waar:

A portion of the money will be spent on the government’s sex information website “Youmo”, which provides translation in Arabic, Somali and Dari. The goal of the website is to teach migrants “health, sexuality and gender equality”. On the website, sex information is illustrated, among other things, with several pictures of foreign men with blonde, Swedish women.

Eén van die cartoons zie je boven dit artikel staan. Bij de tab "verliefd zijn" zie je zo'n afbeelding, waar dan onder meer bij staat als uitleg dat "verliefd zijn is over het algemeen een prettig gevoel. Sommige mensen zijn heel vaak verliefd geweest, anderen nooit."
De Zweedse regering laat weten dat het doel van de website is om "nieuwkomers" beter te laten inburgeren. Ik hoor Thierry Baudet al roepen, "homeopatische verdunning!"
Hoewel het project natuurlijk nogal overdreven is -- gaan we nu mensen al vertellen hoe ze moeten daten? -- is niet alles slecht. Zo moet zelfs VoE toegeven dat de ontwikkeling van de website er vooral op gericht is "om de onderwerpen prostitutie en mensenhandel, eer-gerelateerd geweld en onderdrukking, inclusief besnijdenis van meisjes, seksueel geweld en seksuele misdrijven" aan de kaak te stellen. Dat zijn natuurlijk wel degelijk belangrijke onderwerpen die gecovered moeten worden. Het is wat merkwaardig dat de Zweedse overheid relaties tussen mensen van verschillende afkomsten actief promoot omdat het een overheid niets aangaat wie met wie uitgaat, maar de bedoeling erachter is natuurlijk goed: ze hopen dat dit voor inburgering zorgt en dus voor sociale cohesie.
Dat is dan weer tegen het zere been van websites als Voice of Europe die dan natuurlijk meteen weer roepen -- of in ieder geval insinueren -- dat de toekomst van 'de autochtone bevolking' (lees: blanken) 'op het spel staat!!11!1!' En dan nog wat uitroeptekens erachter. Natuurlijk is dat zwaar overdreven. De reden om tegen dit soort propaganda van de Zweedse regering te protesteren is niet dat 'de blanken' anders 'een minderheid gaan vormen' (ten eerste is dat niet zo, ten tweede: wat als dat wel zo is? Huidskleur maakt niet uit, het gaat om hoe mensen zich gedragen en de waarden die ze aanhangen), maar dat het de staat gewoon geen zak aangaat wie het met wie doet. De bedoeling van de Zweedse regering is goed, maar de uitwerking is zo betuttelend dat je er ongemakkelijk van wordt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten