Beste Universiteit Maastricht: laat labradors met rust!

Geen categorieaug 25 2014, 20:00
Dierproeven.
De Universiteit van Maastricht heeft aangekondigd dat het dodelijke experimenten met labradors voorlopig heeft opgeschort. Dit nadat er flink wat volkswoede over was ontstaan:

De Universiteit Maastricht (UM) heeft proeven met enkele tientallen labradors opgeschort. De UM nam die beslissing na een handtekeningenactie van de Anti Dierproeven Coalitie (ADC). Die haalde online meer dan 80.000 handtekeningen op tegen de proeven.

'Maar liefst 39 labradors staan op het punt om gebruikt te worden in experimenten', is te lezen op de petititiewebsite freethelabradors.org.

De universiteit wil zich nu 'nader beraden' op dit onderwerp. Het plan is dus nog niet definitief in de prullenbak gegooid. Het kan zo zijn dat de labradors in kwestie het over een tijdje alsnog moeten ontgelden.
Want ja, de experimenten liegen er niet om. Eenderde van de labradors zal onmiddellijk sterven, de rest op een iets later moment. Alle 39 gaan ze hun dood dus tegemoet als de UM het plan doorzet... en dan ook nog eens op een bijzonder pijnlijke wijze.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten