Betuttelend Ministerie van Volksgezondheid komt met meest infantiele campagne ooit: 'Snij vormpjes in de groenten'

Betuttelend Ministerie van Volksgezondheid komt met meest infantiele campagne ooit: 'Snij vormpjes in de groenten'

Screenshot van belachelijke overheidscampagne 'fit op jouw manier', via fitopjouwmanier.nl

Bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) zijn ze he-le-maal de weg kwijt. Ze wilden een campagne lanceren die ervoor moet zorgen dat mensen fitter worden, maar infantieler dan dit wordt het niet: "Snij eens vormpjes in de groenten", valt te lezen op fitopjouwmanier.nl.

De website bestaat 'vrolijke', laagdrempelige tips en tricks voor mensen die 'op een leuke manier' fitter willen worden. Zelf omschrijft de overheid het als volgt:

"Om je fitter te voelen hoef je niet meteen heel je leven om te gooien. Kleine veranderingen in je leefstijl kunnen al binnen een paar weken effect hebben op je weerstand. Met een betere weerstand voel je je meestal fitter en vaak ben je beter beschermd tegen ziekmakers, zoals het coronavirus. Met deze campagne nodigen we je uit om te kijken welke veranderingen bij jou passen. Zodat je makkelijker gezonde keuzes kunt maken."

Maar wie op de website kijkt klauwt waarschijnlijk eerder z'n eigen ogen uit. Moet je toch eens kijken wat een drama:

En eerlijk waar, dit zijn nog niet eens de ergste slogans. Moet je toch eens kijken wat een ellende:

[gallery size="medium" columns="2" ids="276740,276741,276742,276743,276744,276745"]

Misschien zijn er wel duizenden communicatiemedewerkers en pr-specialisten mee bezig geweest, die waarschijnlijk ook nog eens een veel te groot budget hebben meegekregen. En dit is het resultaat: een overheid die je vertelt dat je eens lekker moet gaan stofzuigen in je pauze en staand televisie moet gaan kijken 'want dat is goed voor je'. En als je je belasting netjes op tijd betaalt krijg je misschien ook nog een verhaaltje voorgelezen door een ambtenaar van de gemeente. Mijn god zeg...

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties