Beveiliging Nederlandse defensie nog steeds erbarmelijk: Alberto Stegeman loopt legerbasis zo binnen

Geen categorieapr 08 2016, 13:00
Het is journalist Alberto Stegeman weer gelukt om zonder problemen een "zwaarbeveiligde" legerbasis te betreden.
Gênant – de beveiliging van Nederlandse legerkazernes is nog steeds zo lek als een mandje, bewijst Alberto Stegeman in een reportage die aanstaande zondag op SBS6 te zien is. De journalist, bekend om zijn undercover-operaties, heeft beelden vrijgegeven waarop te zien is hoe hij ongestoord rondloopt op de militaire basis in Oirschot. Stegemans conclusie:

"Er zit een pijnlijk groot lek in de beveiliging van defensie. En dat in deze tijden van terreur"

Ongelooflijk dat de beveiliging van ons eigen leger nog steeds niet op orde is. Als ons leger zichzelf al niet kan beveiligen, hoe kunnen ze dan ons land beschermen? Als een journalist dit zou proberen bij een legerbasis in de VS, Rusland of Israël, wordt hij waarschijnlijk binnen enkele minuten onder schot gehouden en afgevoerd. Maar in Nederland kan een slimme journalist (en dus ook een slimme terrorist!) een basis met een paar trucjes gewoon opwandelen.
In 2008 drong Stegeman binnen op het militaire vliegveld in Woensdrecht, en liep hij rond tussen de gevechtsvliegtuigen. In Havelte wist hij zelfs met een legervoertuig de kazerne af te rijden. Indertijd beloofde defensie dat de beveiliging zou worden opgeschroefd, maar kennelijk is die dus nog steeds niet op een goed niveau. Gelukkig dat we hier achterkomen door een actie van een journalist, en geen aanslag van een terrorist.
Minister van Defensie Jeanine Hennis heeft nog niet gereageerd op de verontrustende onthulling.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten