Bewijs. De term 'islamofoob' zet aan tot haat.

Geen categorieaug 04 2013, 16:05
Bedreigde journaliste Monique Samuel: “Ik word bedreigd door mensen die denken dat ik islamofoob ben”.
In Nederland zet je (althans volgens het Gerechtshof Amsterdam) aan tot haat als je een fascistisch boek als de koran vergelijkt met een ander fascistisch boek. Er is in Nederland echter geen grotere haat dan bij de aanhang van de godsdienststichter Mohammed én hun sympathisanten. Met de term islamofobie worden islamcritici gecriminaliseerd. Kunnen deze haatzaaiers ongestraft hun gang blijven gaan of kunnen deze pro-Mohammed fascisten eens juridisch worden aangepakt?
Enkele jaren terug was er nog een proces tegen iemand die op een pamflet verklaarde “stop het gezwel dat islam heet”. Net als gezwel betreft ook fobie een aandoening, Dan zou dus ook de term islamofobie strafbaar moeten zijn. De hoge raad sprak de persoon echter (terecht) vrij. De hoge raad vond gezwel voor de islam een belediging (...) maar oordeelde dat de uitspraak gezwel islam de religie betrof en niet de volgelingen van die religie. Er was dus geen strafbaar feit volgens artikel 137c (groepsbelediging).
Is de term ‘islamofobie’ i.t.t. gezwel dan wel van toepassing op een groep en dus wél strafbaar. Het lijkt mij van wel. Tegenstander van de ideologie islam zijn
is geen religie. Het is zelfs ook geen ideologie (een ideologie bestrijden maakt nog geen nieuwe ideologie. Mensen die menen dat anti-islam zijn een ideologie is, en deze dan ook bestrijden, vinden van zichzelf toch ook niet dat ze daarmee zelf een nieuwe ideologie hebben gevormd?). Resteert dus ‘groep’ als omschrijving van mensen die anti-islam zijn. De term ‘islamofobie’ is dus een groepsbelediging, zoals die in artikel 137c omschreven staat. Nogmaals, lijkt mij.
Zet de term ‘islamofobie’ aan tot haat? Deze vraag kan gesteld worden naar aanleiding van de bedreigingen van journaliste Monique Samuel. Ze verklaarde bij Knevel en Van de Brink “ik wordt bedreigd door mensen die denken dat ik islamofoob ben”. Dit voorval gaat zelfs dubbel op. Iemand wordt bedreigd omdat ze “islamofoob” zou zijn én het blijkt dat de bedreigde persoon voor het feit dat ze voor “islamofoob” werd aangezien ook nog eens alle begrip bleek te hebben.
“Islamofobie” is voor bepaalde personen dus reden om iemand te bedreigen en (in de persoon van Monique Samuel) zelfs reden om daar begrip voor te hebben. Bewijs dat het gedrocht “islamofobie” dus aanzet tot haat.
Leon Nelen
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten