Bewijs: terroristen Al Qaeda smokkelen mensen naar Italië

Bewijs: terroristen Al Qaeda smokkelen mensen naar Italië

18 arrestaties door het hele land.

Dit is wat er op het moment gebeurt in Italië: een Al Qaeda-cel in het land is opgepakt omdat ze geld verdienden aan mensensmokkel. Er zijn 18 mensen leden van de terreurcel gearresteerd, voornamelijk op het eiland Sardinië waar de leiding zat. Via De Telegraaf:

Onder de arrestanten zijn mensen die tot de kring rond topterrorist Osama bin Laden (1957-2011) hebben behoord en die verantwoordelijk zouden zijn voor bloedige aanslagen in Pakistan. De groep had plannen voor nieuwe aanslagen in Pakistan en acties in de strijd tegen het Westen.

Volgens de Italiaanse Centrale Dienst Antiterrorisme verdienden de terroristen geld met de smokkel van migranten naar Italië:

De terreurverdachten leidden een zeer professioneel georganiseerde smokkel van Afghanen en Pakistanen naar Italië en een aantal Noord-Europese landen. De cel stond ook illegalen in Italië bij met geld, advies en valse documenten, meldde het Italiaanse persbureau Adnkronos.

Dit is om meer dan één reden gevaarlijk. Allereerst: Al Qaeda verdiende er goud geld mee, en een rijke terroristenorganisatie is wel het laatste wat we willen, omdat ze met dat geld aanslagen kunnen plannen. Denk aan het vertroetelen van zelfmoordterroristen voordat ze zichzelf opblazen.

En ten tweede is dit heel gevaarlijk, omdat Al Qaeda blijkbaar zo professioneel is in het smokkelen dat het lange tijd onopgemerkt is gebleven. Wie hebben ze allemaal naar Europa weten te krijgen? En zaten daar ook terroristen tussen (antwoord: waarschijnlijk wel)? En hoe heeft dit in hemelsnaam kunnen gebeuren?

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Lees meer over:
Italië Terrorisme Al Qaeda

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties