shutterstock 1432350239

"Dit komt keihard binnen!" Ikea Delft "experimenteert" met speciale gele sticker voor mondkapjesloze klanten

Geen categoriemei 10 2021, 13:05
Zondag ging een foto viraal die een klant van de Ikea in Delft had gemaakt bij het pand. Want, wat bleek, als je géén mondkapje droeg lag er een gele sticker met het woord "uitzondering" erop klaar voor je. Waar we eerst nog dachten aan een mogelijk nepnieuwsverhaal bleek het écht waar te zijn. Het ging volgens Ikea om "een experiment" waarmee men in Delft meteen gestopt is toen Twitteraars zo woedend reageerden.
Gisteravond ging heel Twitter los op Ikea. Want een klant van de zaak in Delft kreeg een stickervel met daarop gele stickers in de vorm van mondkapjes. Op die stickers was het woord "Uitzondering" geschreven. Met andere woorden, mensen zonder mondkapje konden die op doen om te laten zien dat ze om wat voor reden dan ook een "uitzondering" waren en geen mondkapje op hoeven.
Het deed enkele twitteraars denken aan een ander geel symbool dat joden 80 jaar geleden gedwongen moesten opdoen.
En zo ging de verontwaardiging en boosheid van het opmerkelijke beleid van IKEA lang door op Twitter. De vraag was dan ook: heeft IKEA dit schurende beleid bewust ingevoerd, of is hier sprake van een misser door een of andere lokale manager van de Zweedse meubelgigant?
De ophef is er in ieder geval niet minder om, en ook wij zijn dan ook heel erg nieuwsgierig naar een passende reactie van IKEA - maar die bleef gisteravond nog uit.
Vandaag is er wel een reactie geweest, telefonisch, en ook aan andere media. Tegen Metro laat een woordvoerder weten dat ze dit "heel erg vervelend" vinden. "We bieden onze excuses aan voor dit incident. Klanten konden op geheel vrijwillige basis, een sticker opplakken. Dat was alleen bij de vestiging in Delft zo, en zij zijn er na de ophef ook meteen mee gestopt."
Het was een experiment dat uitgevoerd werd in Delft omdat dat wel gezien wordt als een "concept store," waar ze meer van dit soort dingen "uitproberen." Na de ophef van gisteren zijn ze daar dus mee gestopt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten