Bill Clinton gaat na zijn mislukte carrière als First Man een thriller schrijven over het Witte Huis

Geen categoriemei 09 2017, 17:30
Ja, u leest het goed. Bill Clinton wordt een volwaardig schrijver. Althans, dat wil hij worden. Zijn nieuwe boek moet een verhaal gaan worden over een president die vermist raakt. Je moet toch wat als je droom als First Man volledig in rook is opgegaan door de auteur van de bestseller 'the Art of the Deal': Donald Trump. Bill Clinton beweert dat er stukken in zijn boek zullen staan 'die alleen een president kan weten'. Erg aanlokkelijk, maar de vraag blijft wat voor soort dingen dat zijn?
Is het misschien een thriller over een president die de hele natie belazerde over een seksuele affaire en hoe hij dat precies deed? Gaat het misschien over een president die wetgeving introduceerde die zorgde voor een dramatische stijging van het aantal gevangenen en dan van vooral gekleurde mensen? Ik denk het helaas niet. Hoe goed een autobiografische thriller ook zal zijn, de Clintons staan niet bekend om hun transparantie terwijl er tientallen thrillers geschreven zouden kunnen worden over hun levens en hun daden.
Misschien is dit het begin van een duo-schrijverschap met zijn vrouw, Hillary Clinton. Dan kunnen ze gaan schrijven over 8 jaar campagnevoeren om Hillary aan de macht te krijgen als president en wat ze daar wel niet allemaal voor gedaan hebben. Zoals het bewust saboteren van de voorverkiezingen, zodat de andere presidentskandidaat Bernie Sanders niet gekozen zou worden. Het e-mailschandaal zorgde voor een grote deuk in de toch al broze geloofwaardigheid van Hillary. Niet te zwijgen over de frauduleuze praktijken van de Clintons met hun organisatie de 'Clinton Foundation'.
Zo veel inspiratie voor het schrijven van een goede thriller. Misschien moeten we niet zo cynisch zijn over het schrijverschap van Bill Clinton. Als die zijn eigen leven als leidraad neemt, wordt het vast een thriller van epische proporties.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten