Bill en Hillary Clinton verdienen 25 miljoen dollar in een jaar tijd aan het geven van speeches

Bill en Hillary Clinton verdienen 25 miljoen dollar in een jaar tijd aan het geven van speeches

Hillary vraagt zelf zo'n $250.000 voor een speech.

De Telegraaf bericht dat het de Clintons, Bill en Hillary, financieel bijzonder voor de wind gaat. Uit de financiële gegevens van het stel blijkt dat ze samen maar liefst $25 miljoen hebben verdiend aan speeches. Let wel, dat is sinds 2014.

Zoals de krant voor wakker Nederland zegt kon dat Hillary weleens problemen opleveren:

Al jaren is het aanpakken van economische ongelijkheid een stokpaardje van de Democratische Partij. Daarnaast had de kandidate vorige maand commentaar op de hoge salarissen van topbestuurders, terwijl nu blijkt dat ze zelf tot 250.000 dollar per optreden vraagt.

Daar komt bij dat Hillary enige tijd geleden nog zei dat zij en haar man "dead broke" waren toen ze het Witte Huis verlieten. Uit eerder onderzoek bleek al dat dit niet klopte; Bill begon meteen goed te verdienen en Hillary zelf ging vrij kort nadat ze het Witte Huis verliet de Senaat in, waar ze bijna $200.000 per jaar verdiende. Daar komt bij dat de Amerikaanse overheid voor de rest van zijn leven voor Bill zou zorgen.

Former President Bill Clinton has received nearly $16 million in taxpayer funds since leaving the White House, covering everything from his pension to personnel to benefits — and renewing questions over how much taxpayers really should spend on ex-presidents who make millions after leaving office.

Hillary is dan ook flink bekritiseerd voor die uitspraak. De komende dagen, weken en maanden komt daar ongetwijfeld nog veel meer kritiek bij, wat het opeens mogelijk maakt dat ze alsnog geconfronteerd wordt met een Democratische uitdager (die minder welvarend is en dus wel het één en ander kan zeggen over het toenemende verschil tussen rijk en arm).

[video width="640" height="360" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2015/05/Hillary-Clinton_-We-Were-Dead-Broke-YouTube.mp4"][/video]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer