Bizar: anonieme aangifte tegen man die terrorist München de huid volschold

Geen categorieaug 04 2016, 10:00
Hij schold een terrorist uit. Nu heeft hij een aangifte aan zijn broek.
Wat is onrecht? Nou, dit. Een 57-jarige Duitser die 22 juli de verbale confrontatie aanging met de terrorist die in München 9 mensen doodschoot, wordt bestraft met een aangifte. Thomas Salbey zag vanaf zijn balkon hoe de aanslagpleger zijn geweer herlaadde, en aarzelde geen moment.

"Wat doe je, idioot!"

Thomas begreep dat de terrorist niet van plan was om zijn moorddadige plan op te geven en ging helemaal los. Zijn scheldpartij tegen de moordenaar werd wereldnieuws, en de beelden van de confrontatie gingen de hele wereld over. Thomas werd door velen terecht gezien als een held – niet iedereen durft zomaar de confrontatie aan te gaan met een gewapende schutter!
Helaas zijn er ook lieden die er anders over denken: een anoniem persoon heeft aangifte gedaan van de scheldpartij. Dat lees je goed: een anonieme sneuneus wil dat Thomas wordt bestraft omdat hij een terrorist uitschold. Kan het nog gekker? De Duitse autoriteiten bevestigen de aangifte, en het OM gaat 'onderzoeken' of er vervolging wordt ingesteld. Mocht dat gebeuren, zou dat de zoveelste klap voor de Duitse vrijheid van meningsuiting zijn. Eerder dit jaar werd komiek Jan Böhmermann door het Duitse OM vervolgd vanwege zijn beledigende uitspraken over de Turkse president Erdogan.
Mogelijk is het in Duitsland dus niet alleen strafbaar om Erdogan uit te schelden, maar moeten ook mensen die een terrorist ervan langs geven straks voor het hekje. Het feit dat het OM deze aangifte gaat 'onderzoeken' in plaats van het direct in de prullenbak te gooien, geeft al aan hoever Duitsland heen is. Een samenleving waarin burgers worden bestraft en terroristen worden beschermd, is compleet van het padje.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten