Bizar: district in Peru krijgt een letterlijke 'Lenin' of 'Hitler' als burgemeester

Bizar: district in Peru krijgt een letterlijke 'Lenin' of 'Hitler' als burgemeester

Het lijkt bijna in scene gezet, maar dat is het niet. Het is een van de grootste toevalligheden in de politieke geschiedenis. Een strijd die menig persoon wel zou willen zien in een episode van 'Epic Rap Battles of History', maar niet in het echt. De grondleggers van twee van de meest moordlustige politieke bewegingen ooit: Hitler en Lenin. Het is een politieke realiteit in het district Yungar, in Peru. Het Algemeen Dagblad heeft er een artikel over geschreven.

Tegen de Peruaanse radiozender RPP zei Alba Sánchez dat zijn vader hem naar de voormalige Duitse dictator had genoemd zonder dat hij op de hoogte was van de rol die Hitler in de wereldgeschiedenis heeft gespeeld.

De kandidaat-burgemeester heeft overwogen zijn voornaam te veranderen, maar hij zag daar uiteindelijk van af, omdat hij zijn vader niet wilde kwetsen. Alba Sánchez was tussen 2011 en 2014 al burgemeester van Yungar.

Met de slogan 'Ik ben de goede Hitler' vraagt hij de inwoners om hun stem. Zijn tegenstander Lenin Vladimir Rodríguez Valverde is nieuw in de Peruaanse politiek. Het in de Andes gelegen Yungar heeft ongeveer 3000 inwoners.

Een situatie waar je van de absurditeit eigenlijk wel moet lachen en je moet het toegeven, die Hitler probeert met het beste te maken van de situatie. Toch zal ik hem adviseren om zijn naam te veranderen, of hij kan het zo goed ombuigen, dat hij er juist meer stemmen door krijgt.

Zoals wel vaker in de media krijg je niet een verdieping op de links-extremisten, zoals over de persoon met 'Lenin' als voornaam. Ik wil dit onderwerp zo luchtig mogelijk maken, maar ik kan mij niet aan de indruk onttrekken dat communisten en stalinisten en leninisten op dezelfde manier aan de morele meetlat wordt afgemeten, als rechts-extremisme. Zonde.

Vooralsnog, een absurde en eigenlijk ook wel hilarische situatie. Zo lang ze maar niet hetzelfde gedachtegoed hebben.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Lees meer over:
burgemeesters Lenin Hitler Peru

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties