Bizar! Politie Amsterdam wist van verwachte drukte tijdens Damdemonstratie

Bizar! Politie Amsterdam wist van verwachte drukte tijdens Damdemonstratie

Femke Halsema bij Op1. Bron: Screenshot NPO.

Aiii, opnieuw een pijnlijk moment voor burgemeester Halsema. De Amsterdamse politie had al een paar uur voordat de demonstratie begon in de gaten dat er veel meer mensen zouden gekomen dan eerst geschat. Deze informatie is doorgegeven naar de leiding, maar die hebben er NIETS mee gedaan.

Oei, en de vakbond van de politie is ook al woedend. Zij snappen niet waarom er niet simpelweg is opgetreden door de politie. Dit had makkelijk gekund namelijk. Zowel de politie Amsterdam, als de baas - Halsema dus - laten hier weer een perfecte indruk achter.

"Die politiemensen vragen ons ook om een grondige evaluatie en een onderzoek waar ze hun verhaal kunnen vertellen", zegt voorzitter Jan Struijs. "Ze begrijpen niet waarom er toch niet is ingegrepen, want dat had heel vredelievend gekund."

De politie was zich dus wel zeker bewust van de mogelijke storm die later die dag zou plaatsvinden. Echter besloot de top van de politie niks te doen.

Halsema en de politietop kunnen rekenen op gigantisch veel vragen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Lees meer over:
Politie Halsema Dam

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties