Blekerhaat gaat nieuwe, treurige, fase in

Geen categoriejan 13 2012, 17:45
Na de Napoleon van de Lage Landen nu de Berlusconi van de Lage Landen. Het linkse gepeupel is helemaal aan het doordraaien.
Henk Bleker is al geruime tijd dé boksbal van links Nederland. Want Henk Bleker is met een nieuwe natuurwet bezig, waarbij hij voor eens en altijd wilt afrekenen met het idee van gesubsidieerde natuur. De natuur bestond al ver voor de subsidie, en zal er hoogstwaarschijnlijk ook nog zijn als we eens stoppen met de portemonnee te trekken voor iedere schijtlijster die in ons land rondvliegt.
De zelfbenoemde 'natuurredders' zijn nu klaar met de inhoud, omdat de verstandige wensen van Henk toch gewoon omgezet gaan worden in beleid. Het spel wordt smeriger gespeeld en het privéleven van de nuchtere Groninger wordt uitgeplozen op zoek naar schandalen. De nieuwe vriendin van de staatssecretaris is de eerste die het moet ontgelden in deze persoonlijke vendette, gestart door de fellow travelers van Natuurmonumenten, de Dierenbescherming en al die andere 'hosanna-voor-bloemetjes'-stichtingen.
De groene ridders zijn er namelijk achter gekomen dat Henk Bleker een vriendin heeft! Een relatie! Schokkend hoor. En dan nog schokkender: de vriendin van Henk Bleker is slechts 26 lentes jong. Heh, bah! De staatssecretaris zelf is al 58! Is dat niet een beetje veel leeftijdsverschil?
Misschien. Maar waarom denken de bijenbeschermers, of De Telegraaf, daar iets mee te maken te hebben? Dan nog liever kritiek dat Bleker z'n hand op de subsidieknip houdt, want waarom zou ons dat zo moeten interesseren? Als een 26-jarige vrouw en een 58-jarige man verliefd worden op elkaar, wie is de samenleving dan om daar commentaar op te leveren?
Geïmpliceerd wordt, uiteraard, dat Bleker hierdoor onbetrouwbaar is. 'Zie je wel. Hij is een Jack de Vries, een Silvio Berlusconi en misschien zelfs een Robert M.' Juist ja. Al die vergelijkingen gaan mank, want mevrouw Barbara Rijlaarsdam - zo heet ze, is geen minnares die de staatssecretaris tot hoogtepuntjes brengt terwijl mevrouw Bleker het eten kookt. Noch is ze minderjarig, noch een escortdame. Sterker nog, ze is een zelfverzekerde journaliste. Bleker was tot hij Rijlaarsdam ontmoette een single man, die kan gaan en staan waar hij maar wilt.
Wat is het probleem dan? Ah, ik snap het al. De jaloezie. Terwijl de rechtse Bleker met z'n knappe vriendin over een zonnig strand wandelt, moeten de zure linkse natuurbeschermers zien te overleven met een vrouw op middelbare leeftijd die nooit meer zin heeft, op het strand in grote badpakken de nieuwste Umberto Eco leest. En dat is maar één keer per jaar. De rest van de uitjes van dit linkse echtpaar vinden plaats op de fiets en in de regen, waarbij man en vrouw hetzelfde unisex-windjack aanhebben en dezelfde fantasieloze kortgeknipte coupe als kapsel dragen. Yup, Bleker heeft het stukken beter getroffen dan die arme zielen.
Dit is waarschijnlijk dus nog maar het begin van de onzinnige en persoonlijke haatcampagne tegen Bleker. Het is echt treurig om te zien hoe Nederland met z'n helden omgaat.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten