Bloedbad in Gaza: Minister Blok vind alles heel erg en doet verder niks

Geen categoriemei 15 2018, 18:00
We zijn het inmiddels wel gewend: er gebeurt iets verschrikkelijks en politiek Den Haag vind alles heel schokkend maar zegt en doet vervolgens niks. Dit overkwam ook minister Blok. Zo meldt het AD.
Nederland zal bij de VN-veiligheidsraad het afknappen van Palestijnen gisteren in Gaza niet veroordelen. 50 Doden en zo'n 2400 gewonden heeft minister Blok 'onthutst'. Hij roept natuurlijk op tot 'een einde aan dit verschrikkelijke bloedvergieten' alsof de rest van de Kamer hier een andere mening over zou hebben. De oplossing voor het conflict blijkt echter makkelijker dan al 70 jaar wordt gedacht: Blok roept namelijk op tot 'rust en kalmte'.
Reden voor dit onderzoek is de verschillende verklaringen die de Israëli's en de Palestijnen geven rondom het bloedbad. Volgens het Israëlische leger hadden diverse Palestijnen wapens en explosieven bij zich die ze naar de grens wilden brengen. Volgens de Palestijnen werden vooral onschuldige demonstranten neergeschoten.
SP Kamerlid Sadet Karabulut roept op tot een wapenembargo van de Nederlandse overheid voor Israël. Blok reageert: "Nederland gaat niet in z’n eentje over tot een wapenembargo voor Israël. Zeker omdat de autoriteiten daar zich in een gebied bevinden waarin wapens nodig zijn voor de eigen veiligheid en helaas ook moeten worden ingezet." Vrij vertaald betekent dit: 'We gaan niet als enige stoppen met de verkoop van wapens, da's veel te duur en de rest blijft het toch ook gewoon doen.' Zo'n signaal van duidelijke politieke waarden zou minister Blok dusdanig onthutsen dat de wachtgeldregeling hem waarschijnlijk nog te kort duurt.
Dit is dus de doctrine, ofwel de Bloktrine: We blijven gewoon wapens leveren én roepen op tot een einde aan het bloedvergieten maar ook rust en kalmte van de achterban aan beide kanten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten