Boem! Bam! Israël opent luchtaanval op Iraanse doelen in Syrië

Geen categoriejan 21 2019, 9:00
Dit is niet meer dan logisch.
Israël is helemaal klaar met de Iraanse inmenging in Syrië. Daarom heeft de joodse natiestaat besloten om luchtaanvallen uit te voeren op Quds-troepen in dat land. Quds-troepen zijn Iraanse militaire eenheden. Dat bericht De Telegraaf.

Het Israëlische leger voert luchtaanvallen uit op doelen van het Iraanse Quds-kops in Syrië. Israël heeft daarbij Syrië gewaarschuwd geen aanvallen uit te voeren op het grondgebied van Israël of op Israëlische troepen.

Hoewel de zogenaamde 'internationale gemeenschap' wel weer zal roepen dat dit écht niet kan heeft Israël natuurlijk gewoon gelijk. Iran is immers niet alleen een gezworen vijand van Amerika (die stelselmatig 'de grote satan' genoemd wordt door de gekke mullahs), maar ook van Israël (dat de bijnaam 'de kleine satan' heeft in Teheran).
Die haat blijft helaas niet beperkt tot woorden. Iran is de belangrijkste sponsor van terroristische aanvallen tegen en in Israël. Zo staat Iran al lange tijd achter Hamas. Als één organisatie in het Midden-Oosten bloed aan de handen heeft dan is het Hamas.
En daar is alles nog niet mee gezegd. Iran is namelijk ook de patron van Hezbollah, de Libanese terreurorganisatie die onder meer aanslagen pleegt op Israëlische doelwitten, die voor de leuk raketten afvuurt op Israël, die onder meer Israëlische militairen gekidnapt heeft... en zo kunnen we nog wel even doorgaan.
Beide organisaties -- Hamas en Hezbollah -- zijn wapens van Iran in haar oorlog tegen Israël.
Dat is al erg genoeg, maar nu heeft Iran dus ook nog eens troepen in Syrië; troepen die a) terreurorganisaties steunen en b) zelf ook aanvallen uitvoeren waar dat (anoniem) kan. Oh ja, en in de tussentijd neemt Iran feitelijk de macht in handen in Syrië -- Bashar al-Assad is weinig meer dan een vazal.
Voor Israël is dat natuurlijk onacceptabel, wat deze aanvallen prima verklaart.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten