Boeren dreigen met hardere acties: als politiek niet luistert leggen boeren voedselvoorziening plat

Geen categorieokt 01 2019, 18:00
Mark van den Oever van Farmers Defence Force, één van de initiatiefnemers van het hele protest, dreigt met nieuwe acties. Als de politiek niet binnen vier weken luistert 'dan gaat het anders en harder'. Met andere woorden: de beuk erin!
Nu het protest aan z'n einde is gekomen en de boeren weer huiswaarts keren, lijkt het signaal over te zijn gekomen. Om te voorkomen dat het een eenmalig iets was en er verder niets meer gebeurd (waar een dikke kans op is), dreigt Van den Oever met het 'platleggen van de voedselvoorziening' als men binnen vier weken geen gehoor heeft gegeven aan de boeren.
"Dat is echt nodig, het is genoeg geweest."
Wat ze precies willen is op sommige punten vrij duidelijk en op andere punten zal overleg moeten plaatsvinden. Het gaat namelijk niet alleen om stikstof maar ook om regelgeving, inkrimping van de veestapel en onzekerheid op de lange termijn voor de agrarische sector.
Wel is nu duidelijk dat de politiek waarschijnlijk niet wegkomt met de strategie van pappen en nathouden. Boeren lijken steeds meer in een positie te zitten van 'toch niets meer te verliezen'. De vraag is of dat ook echt zo is of alleen zo lijkt. Het dreigement om de voedselvoorziening plat te leggen is namelijk nogal een heftige maatregel, waarvan ik mij afvraag of de meeste boeren daarin mee zullen gaan.
Voor de boeren komt het er de komende weken dus op aan of zij één blok kunnen blijven vormen of tegen elkaar uit worden gespeeld. Ik hoop natuurlijk op het eerste.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten