Boksster Nouchka Fontijn is een echte Nederlandse heldin!

Geen categorieaug 22 2016, 8:00
Nouchka Fontijn verloor gisteren weliswaar de Olympische boksfinale van de Amerikaanse Claressa Shields, maar dat maakt haar optreden tijdens de Spelen niet minder indrukwekkend.
De fysiotherapeute uit Nederland heeft namelijk echt een ongekende prestatie neergezet. Haar medaille was de eerste Olympische medaille voor een Nederlandse boksster ooit. Ze had dus niemand aan zich aan op te trekken; niemand om als voorbeeld te nemen. Nou ja, in ieder geval geen Nederlandse voorbeelden.
Daarom is dit echt een zilveren medaille met een gouden randje. Dat is al helemaal zo als je bedenkt dat ze tijdens de finale mijn inziens minstens net zo sterk was als Shields, die de titel vooral kreeg omdat ze nu eenmaal een grote naam is: ze was heersend Olympisch én wereldkampioen toen ze gisteren de ring in kwam lopen. Aangezien boksen een jurysport is hebben grote kampioenen bijna altijd het voordeel. Fontijn had Shields echt ruim moeten verslaan als ze de titel wilde hebben. Ze was weliswaar beter, maar het verschil was vrij klein. Het gevolg is dat de jury net kon doen alsof Shields gewonnen had: dat was de uitkomst die de boksbond wilde.
Dat maakt Nouchka's prestatie er niet minder op. Sterker nog, het betekent alleen maar dat we juist nóg meer respect voor haar moeten hebben. Wat een geweldige prestatie en wat mooi dat Nederland de Olympische Spelen op deze manier kon afsluiten: met de eerste medaille ooit voor een Nederlandse boksster.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten