Bolsonaro stuurt leger naar Amazonegebied. 'Online posts van sterren hebben dit geregeld'

Geen categorie•aug 24 2019, 13:00
Het is uitermate triest om het Amazonegebied te zien branden. Overal op social media verscheen de oproep waarom dit niet breder werd uitgemeten. Nou dat is niet helemaal waar, de hele nieuwswereld draait om deze tragedie. BN'ers, sterren en wereldleiders voelden de emoterreur in hun nek hijgen dus die zijn ook massaal opgestaan om Bolsonaro op te roepen iets te doen. Alsof Bolsonaro zelf niks doorhad dat er iets moest worden gedaan.
https://www.instagram.com/p/B1eBsWDlfF1/
Van DiCaprio tot onze grote vriend Donald Trump iedereen treurt om het regenwoud. Terecht natuurlijk, zo'n ecologische ramp is nooit fijn. Zeker niet aangezien de bosbranden nu enkele decennia spelen. Keer op keer worden ze ook erger, mede door de massale ontbossing in combinatie met grondverbranding door boeren voor soja bouw zien we een enorme toename aan de grote van de bosbranden. Ook is het frame van 'massale ontbossing' ongegrond. De massale grote van ontbossing is al stukken lager dan het was enkele decennia geleden. Ook is het zo dat er dus voornamelijk er landerijen van boeren in de fik staan en niet de wilde, onaangeraakte natuur.
https://twitter.com/leondewinter/status/1165178254468308992?ref_src=twsrc%5Etfw
Toch schiet de mediahype wel een beetje door. Wereldleiders eisen dat Bolsonaro er iets aan doet en anders worden handelsovereenkomsten verbroken. Ze doen net alsof Bolsonaro ervan geniet dat het Amazonegebied in de fik staan. Dit slaat natuurlijk nergens op, voor agrarische sector zijn zulke branden een ramp. Economisch komt dit helemaal niet goed uit voor Bolsonaro, dus om dan te denken dat hij 'niet genoeg' doet is te kort door de bocht. Maar ja het scoort punten om op je social media te zetten dat je 'meeleeft' met het regenwoud en dat Bolsonaro een eco-hatende fascist vindt.
https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1165022004392681472?ref_src=twsrc%5Etfw
Ondertussen stond een flink deel van de bossen in Siberië ook in de fik, maar de media aandacht was toen beduidend minder. Sneu om te zien dat mensen alleen voor natuur opkomen als dat hun uitkomt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten