Bontes wil meer geld voor defensie

Geen categorieapr 10 2014, 19:00
Logisch
Het ex pvv Kamerlid Louis Bontes pleit voor meer geld naar defensie en veiligheid.
Dat is ook logisch, want ons land kent een van de laagste defensiebudgetten, uitgedrukt als percentage van het BBP van de hele EU. We voldoen allang niet meer aan de 2% van het BBP, die daarvoor afgesproken is. Ook terrorismebestrijding dient een hogere prioriteit te krijgen, want 'staten kennen geen vrienden, maar slechts belangen'. Bontes:

"Europa wentelt zich naar mijn mening te veel in de rol van slachtoffer. Beter zou het zijn om zelf meer te investeren in veiligheid en defensie. Uiteraard niet, voor alle duidelijkheid om Nederlandse burgers lukraak af te luisteren, maar wel om ons land en onze burgers te beschermen tegen terrorisme en jihadisme. Laten we daar onze tijd en energie op richten en meer met de Amerikanen optrekken, in plaats van collectief verontwaardigd te doen over de NSA.

Van de militaire uitgaven binnen de NAVO komt momenteel driekwart voor rekening van de Verenigde Staten. De Amerikanen draaien op voor onze veiligheid. Dat kan natuurlijk niet. Nederland moet veel meer investeren in veiligheid en defensie. Nederland zou zich moeten houden aan de NAVO-afspraak om minstens 2 procent van ons nationaal inkomen uit te geven aan defensie. Er is al veel te veel bezuinigd op de krijgsmacht, laten we het tij keren."

Daar heeft de goede man natuurlijk helemaal gelijk in.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten