"Borat" geeft 1 miljoen aan een goed doel. Welk doel dat is, zal je misschien verbazen

"Borat" geeft 1 miljoen aan een goed doel. Welk doel dat is, zal je misschien verbazen

Het geld gaat vooral naar de bescherming van gevluchte kinderen.

Sacha Baron Cohen, beroemd en berucht om zijn typetje Borat, staat bekend om zijn keiharde grappen over controversiële onderwerpen. Elke bevolkingsgroep is inmiddels al weleens beledigd door de Britse komiek. Naar aanleiding van zijn film "The Dictator" werd hij zelfs beschuldigd van islamofobie en het verspreiden van haat jegens Arabieren. Maar in tegenstelling tot wat kwade tongen beweren, heeft Sacha Baron Cohen ook een zachte, medemenselijke kant.

Dat bewezen hij en zijn vrouw deze week met een ongekende donatie aan goede doelen die zich inzetten voor kinderen in Syrië. Sacha Baron Cohen en zijn vrouw Isla Fisher doneerden maar liefst één miljoen dollar aan verschillende organisaties. Een half miljoen gaat naar vaccinaties voor kinderen in Noord-Syrië, de andere helft van het bedrag gaat naar de opvang van kinderen in de regio.

In de buurlanden van Syrië, met name Jordanië, Libanon en Turkije, wonen miljoenen Syriërs die zijn gevlucht voor de oorlog in hun land. Vaak hebben zij geen toegang tot basale voorzieningen zoals schoon water en goed onderdak. De donatie van "Borat" moet eraan bijdragen dat de vluchtelingen, met name vrouwen en kinderen, beter kunnen worden opgevangen.

Een prachtig gebaar dus. Sacha Baron Cohen snapt dat er geen woorden maar daden nodig zijn als je mensen echt wilt helpen. Praatjes vullen geen gaatjes, en daarom draagt hij zelf zijn steentje bij.

Volgens Justin Forsyth, de directeur van Save the Children, zal de donatie "duizenden levens redden, en de meest kwetsbare kinderen bescherming bieden". Geweldig, nietwaar?

Lees meer over:
Gemeenschapszin liefdadigheid

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties