Bouwers vreugdevuren houden 'crematie' van het vreugdevuur

Bouwers vreugdevuren houden 'crematie' van het vreugdevuur

Bouwers van vreugdevuren uit Duindorp en Scheveningen zijn vandaag aan de rand van de wijk Duindorp bijeengekomen. Daar wordt vandaag namelijk het vreugdevuur 'gecremeerd'. Voor dit trieste moment hebben de aanwezigen zelfs truien aan met afbeeldingen van het vreugdevuur erop.

De mensen uit Duindorp en Scheveningen lieten een overlijdensadvertentie plaatsen toen bekend werd dat de gemeente geen vreugdevuren meer wilde organiseren. En wanneer er een overlijden is, volgt er ook (in dit geval) een crematie. Zelfs van een vreugdevuur.

Het is een lollige manier om toch weer aandacht te vragen voor wat zich daar afspeelt. Het helpt hopelijk ook een beetje om de rust daar weer te doen wederkeren. Na pardoes zo'n verbod, de klungelige communicatie en de rellen die volgden, is het wel goed om de boel weer even rustig te krijgen. Al is het maar de vraag of dat ook lang goed gaat, zo'n crematie, want het is natuurlijk ook mogelijk dat relschoppers de rest ophitsen en er wéér vandalisme uitbreekt.

Het zou dus volgens mij het beste zijn als deze 'crematie' ordelijk verloopt, het belang of de wens van de bouwers nog eens wordt onderstreept en er voor het jaar 2020 opnieuw wordt gesproken over de mogelijkheden rondom de voortzetting van de traditie van het vreugdevuur. Kennelijk is er toch een uitlaatklep nodig daar, geef ze dan toch iets.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties