Boze treinreiziger tegen NS: '2 Noord-Afrikaanse jongens trappen toegangspoortjes open, beveiliger doet niets!'

Geen categoriemei 30 2019, 14:00
"Als ik of mijn vrouw een toegangspoortje intrap staan jullie mensen niet passief toe te kijken."
De toch niet als erg recht bekend staande Sywert van Lienden had vandaag een wat minder plezant avontuur op het treinstation. Daar aangekomen zag hij namelijk "twee Noord-Afrikaanse jongens" de toegangspoortjes opentrappen. Zo rijden ze, stelt hij terecht, dus "zwart" en "maken ze mogelijk schade."
Dat is al niet best, maar vervolgens merkt hij op dat er een beetje verder "iemand met een V'tje op de borst" staat. Van de NS dus. "Doen niks." Vervolgens keek Van Linden een beveiliger aan, die het ook allemaal had zien gebeuren. "Haalt z'n schouders op en trekt blik van tsjaaaa."
https://twitter.com/Sywert/status/1133991189412270085
Het zal niemand verbazen dat de NS op de tweet reageerde. Je zou een excuus verwachten... maar nee. De eerste opmerking van de NS gaat over Van Liendens beschrijving van de zwartrijders.
"De afkomst lijkt me niet relevant," leest de NS hem de les. "Desalniettemin had dit niet mogen gebeuren. Weet je toevallig waar deze reizigers naartoe zijn gegaan?"
De afkomst lijkt me "niet relevant?" Helaas is die wel degelijk relevant, al was het maar omdat het toch vrij lastig voor jullie is om ze te pakken en de trein uit te zetten als jullie niet weten hoe ze eruit zien.
Daar komt het volgende nog eens bij. Zoals Van Lienden terugtweet:
https://twitter.com/Sywert/status/1133993482744410114
"Dream on. Als ik of mijn vrouw een toegangspoortje intrap staan jullie mensen niet passief toe te kijken hoor (om gezeik te voorkomen). Traject A'dam - Hilversum btw."
Precies. Indien Sywert dit had gedaan was hij meteen gepakt. Maar nu waren de beveiligers enco blijkbaar te zeer geïntimideerd door de zwartrijders in kwestie.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten