BREKEND: gevaarlijke gek met mes op Schiphol neergeschoten, luchthaven ontruimd geweest

BREKEND: gevaarlijke gek met mes op Schiphol neergeschoten, luchthaven ontruimd geweest

De Koninklijke Marechaussee heeft een man met een mes neergeschoten op luchthaven Schiphol. DDS houdt u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

17:45: De actie vanuit een ander perspectief:

17:43: De NOS komt inmiddels met informatie die erop wijzen dat dit misschien toch geen uit de hand gelopen ruzie was, maar dat deze kerel zich als doel had gesteld om gericht agenten van de Marechaussee te verwonden met zijn mes. Hij zou hun bureau zijn binnengekomen met het wapen, en vervolgens zijn neergeschoten:

De man liep het bureau van de marechaussee binnen met het mes. Hierop is hij door de marechaussee in zijn benen geschoten en per ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis. Wat het motief van de man is, is onbekend.

17:41: Inmiddels duiken er ook video's op van de momenten waarop de schietpartij plaatsvond. In onderstaande is duidelijk te horen dat er schoten vallen, en te zien hoe agenten richting de plaats delict rennen:

17:35: En een foto van het gebied in de hal dat de komende uren dus uitvoerig onderzocht zal worden:

17:34: Ook Schiphol meldt nu dat iedereen Schiphol Plaza weer in mag. Rennen dus, als je je vlucht nog moet halen. Een klein deel van de hal blijkt toch nog afgesloten te zijn voor onderzoek.

17:32: We hebben beeld! Dit zouden beelden zijn van degene - waarschijnlijk de messentrekker - die afgevoerd is op de brancard. De stevige begeleiding door gewapende agenten van de Marechaussee van deze uitgeschakelde kerel doet inderdaad vermoeden dat het hier om de dader gaat.

17:30: Het lijkt allemaal godzijdank goed te zijn afgelopen. Dus is het tijd voor de onvermijdelijke vragen: wie was deze vent, en wat bezielde hem? Er zijn aanwijzingen dat het om een - nogal uit de hand gelopen - ruzie zou gaan. De optie 'terreur' wordt dus alweer vroeg verworpen... ik help het ze hopen.

17:25: "Overmeesterd, aangehouden en afgevoerd", zo beschrijft de Marechaussee de operatie zelf:

17:23: Goed nieuws voor iedereen die zijn vlucht moet halen: de luchthaven is weer vrijgegeven, aldus Twitteraars daar. Ze mogen in ieder geval Schiphol Plaza weer in. Wel érg snel na het neerknallen en afvoeren van de man, kennelijk wordt het niet nodig gevonden om de boel even goed te onderzoeken. Laten we hopen dat het gevoel van de Marechaussee hier klopt. Hoe dan ook: complimenten voor het snelle en effectieve optreden.

17:20: Het treinstation onder Schiphol Plaza is natuurlijk afgesloten zodra er melding werd gemaakt van de steek- en/of schietpartij: treinen mochten niet meer stoppen op het station. De NS geeft nu echter op haar site aan dat het weer back to business is binnenkort. Betekent dat dat het gevaar nu echt is geweken? Untitled 17:15: Ook een traumahelicopter is onderweg naar de vertrekhal, waar alles plaats lijkt te hebben gevonden. Uit voorzorg, of heeft de man tóch slachtoffers weten te maken?

17:13: Er is iemand afgevoerd op een brancard. Hopelijk de vermeende dader, en geen onschuldigen. Heeft de Marechaussee kunnen optreden voordat het écht uit de hand liep?

17:11: De eerste beelden van een geheel ontruimd Schiphol komen binnen:

17:09: De Koninklijke Marechaussee meldt op haar Twitteraccount dat één van haar dienstdoende agenten een man heeft neergeschoten die zou 'dreigen met een mes'. "Nadere informatie volgt".

Lees meer over:
Terrorisme Schiphol ontruiming Mes

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer