BREKEND: schietpartij in winkelcentrum München, meerdere doden

BREKEND: schietpartij in winkelcentrum München, meerdere doden

LIVEBLOG: deze post wordt continu geüpdatet.

Update: half München is afgesloten voor de zoektocht naar de drie daders van de schietpartij. Nog steeds is geen enkele dader gepakt. De politie waarschuwt mensen om openbare plaatsen te vermijden en binnen te blijven.

Update: volgens de politie zijn er drie schutters (drei verschiedene Personen). Nog steeds niemand opgepakt.

Schermafbeelding 2016-07-22 om 20.04.16

Update: nog steeds zitten mensen vast in het winkelcentrum waar de schietpartij begon, kunnen geen kant op.

Update: de politie spreekt van meerdere daders, nog geen dader is gepakt.

Update: het Duitse Ministerie van Binnenlandse Zaken bevestigt dat er drie doden zijn gevallen bij de schietpartij in München.

Update: nieuwe foto van dader opgedoken op Twitter.

Update: politie van München waarschuwt mensen om openbare plekken te vermijden. De situatie is nog onduidelijk en de schutter loopt nog steeds vrij rond. Het openbaar vervoer in de stad ligt stil.

Update: dit is de schutter. Hij is nog steeds op vrije voeten, het is niet bekend of hij handlangers heeft. De schutter ziet er op het eerste gezicht niet uit als een ISIS-terrorist.

Schermafbeelding 2016-07-22 om 19.39.40

Update: tweede schietpartij in München, ditmaal bij metrostation.

Update: Duitse media spreken over meerdere doden bij de schietpartij. De dader is nog steeds op de vlucht.

Update: op Twitter komen steeds meer beelden naar buiten van angstig wegvluchtende mensen bij het winkelcentrum in München.

Het winkelende publiek probeert weg te vluchten, politie rukt massaal uit.

In het Olympia-winkelcentrum in München zijn meerdere schoten afgevuurd. Beelden op twitter laten zien hoe mensen dekking proberen te zoeken voor de schoten. Er is nog niets bekend over de schutter en of er sprake is van een aanslag, maar gezien de nieuwsberichten van de afgelopen weken vrezen veel mensen het ergste.

Onbevestigde berichten op Twitter spreken van "zeer veel doden", en de Duitse politie is massaal uitgerukt richting het winkelcentrum. De mogelijkheid bestaat natuurlijk dat er sprake is van vals alarm of dat het 'slechts' om een gewapende overval gaat, maar een aanslag met een vuurwapen op een drukke plaats past in het patroon dat we inmiddels helaas gewend zijn van ISIS.

De foto boven dit artikel circuleert op Twitter. Een man ligt op de grond en er staat een ambulance bij, op de achtergrond is het logo van het winkelcentrum te zien. Er lijkt dus in ieder geval sprake te zijn van gewonden. De schutter is nog niet gepakt.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties