Britse lerares laat kinderen brieven schrijven aan jihadistische 'helden'

Geen categoriesep 13 2015, 19:00
Extremistische propaganda en indoctrinatie. En dat gewoon in een Britse school.
Een Britse lerares - die het islamitische geloof aanhangt - indoctrineert jonge kinderen met radicaal-islamitische denkbeelden. Zo liet ze haar scholieren een soort van 'liefdesbrieven' schrijven aan jihadisten in Syrië.
In de brieven noemen de kinderen de jihadisten 'broeders' en 'helden en onze rolmodellen.'
In plaats van hier geheimzinnig over te doen plaatst de lerares zélf foto's van de brieven op Twitter. Wel doet ze dat (natuurlijk) op anonieme wijze. Ze gebruikt de Twitternaam @irhabiyya_18. Dat is te vertalen als @Terrorist_18.
Ze schept er dus over op.
Screen Shot 2015-09-13 at 15.52.04
The letters – which are written in childish handwriting – are addressed to fighters in the war-torn country and are believed to have been written in an afternoon class. They refer to terrorists as “diamonds among stones” and even call them “heroes” – while they also vow support for savage acts and are signed off with decorative handprints.
Eén van de brieven is gericht aan "mijn broeders in Jabhat al-Nusra, een aan Al Qaeda gelieerde terroristische groepering actief in Syrië. Deze groep is een rivaal van ISIS; ze bestrijden elkaar regelmatig, maar delen feitelijk min of meer dezelfde ideologie. Het voornaamste verschil is dat Al-Nusra het gezag erkend van Ayman al-Zawahiri, terwijl ISIS beweert dat Abu Bakr al-Baghdadi de nieuwe 'islamitische kalief' is.
nog een brief
In een andere brief worden de jihadisten "onze helden en rolmodellen" genoemd. De auteur van de brief, blijkbaar een meisje, schrijft zelfs dat als zij en haar vriendinnen "moeders van zonen zijn gemaakt, we hen naar jullie zullen sturen zodat zij ook helden kunnen worden."
Hoewel de lerares lange tijd aan de aandacht ontsnapte van de media is daar verandering in gekomen doordat een Amerikaanse denktank, The Middle East Media Research Institute, haar tweets zag.
Haras Rafiq, van een andere denktank genaamd de Quilliam Foundation, laat weten:
"Het is duidelijk dat ze jonge kinderen indoctrineert. Deze kinderen zijn daar buitengewoon gevoelig voor."
Gezien hun leeftijd is dat natuurlijk niet zo gek. Er is een reden dat Hitler vol inzette op de "Hitler Jugend": als je mensen wilt radicaliseren kun je het best zo vroeg mogelijk beginnen. Van die denkbeelden komen ze als volwassenen bijna niet meer af; het maakt te zeer deel uit van hun identiteit en wereldbeeld.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten