Britse moslim gebruikte hulpkonvooien om duizenden ponden naar terroristische neef te sturen voor aanslagen

Geen categoriedec 25 2016, 14:00
Als dit het soort 'hulp' is dat massaal naar Syrië wordt gestuurd heeft het Midden-Oosten een nóg groter probleem dan gedacht.
Een Britse moslim die sympathiseert met terroristen heeft hulpkonvooien naar Syrië gebruikt om stiekem duizenden ponden naar zijn neefje in Syrië te sturen. De neef van de man vocht mee aan de zijde van Al Qaeda in Syrië en wilde het gebruiken om een groep van jihadistische sluipschutters op te zetten.
In totaal stuurde Syed Hoque maar liefst £4,500 naar zijn neefje. Dat komt neer op bijna 4300 euro.
Nou zou je denken dat meneer de Britse moslim misschien niet wist dat zijn neefje geradicaliseerd was. Helaas is niets minder waar. De twee spraken namelijk met elkaar over de mogelijkheid om wapens te kopen waaronder een Dragunov sluipschuttersgeweer, een AK47 (daar zijn terroristen altijd dol op), en een nachtvizier.
Ongelooflijk genoeg kwamen de Britse autoriteiten de activiteiten van Hoque min of meer per ongeluk op het spoor. Hij en zijn vrouw waren namelijk naar Bangladesh geweest. Bij terugkomst werden ze gecontroleerd, waarbij ook naar hun telefoons werd gekeken. Al snel werd duidelijk dat de kansenparel-pur-sang stiekem bezig was om terreur te subsidiëren.
Het goede nieuws is dat Hoque schuldig bevonden is. Het slechte nieuws? In januari krijgt hij zijn straf te horen. Britse rechtbanken kennende ben ik bang dat zijn straf uiteindelijk zal meevallen. Dit terwijl zo'n gast natuurlijk voor de rest van zijn leven vast moet worden gezet... of eerst een paar jaar gevangen moet worden gezet in Guantanamo Bay en daarna uitgezet moet worden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten