Brokstukken Malediven helaas niet afkomstig van vlucht MH370

Geen categorieaug 11 2015, 10:00
De zoektocht gaat door.
De brokstukken die gevonden werden op de Malediven zijn niet afkomstig van vlucht MH370. Dat bericht het Algemeen Dagblad.
De brokstukken die op de Malediven door bewoners zijn gevonden zijn niet afkomstig van de rampvlucht MH370. Het is lading geweest van een schuit die in februari is gekapseisd. Dat heeft de kapitein van het schip maandag (lokale tijd) gezegd, meldde de lokale krant Haveeru op haar website.
Maleisië had natuurlijk meteen een onderzoeksteam naar de eilanden gestuurd in de hoop dat het inderdaad brokstukken waren van MH370.
De kapitein van het schip in kwestie - die de lading vervoerde die waarschijnlijk gevonden is - zegt dat de brokstukken "gebaseerd op foto's bijna zeker onderdeel zijn van de lading die we vervoerden." Blijkbaar waren het bijna 4.000 wandpanelen van bijna twee meter lang.
Gelukkig weten we onderhand dat er elders wél brokstukken zijn gevonden van deze vlucht. Op het Franse eiland Réunion wordt nog altijd gezocht naar brokstukken. Enkele stukken zijn onderhand geïdentificeerd: volgens Maleisië is daar onlangs een stuk van de rechtervleugel van het vliegtuig gevonden. Ze weten nu dus waar ze moeten zoeken.
Het valt te hopen dat er de komende tijd meer brokstukken worden gevonden; niet omdat het zo geweldig is dat het vliegtuig inderdaad is neergestort, maar omdat de nabestaanden van de slachtoffers dit zwarte hoofdstuk dan eindelijk kunnen afsluiten én de autoriteiten kunnen onderzoeken wat er precies gebeurd is. MH370 verdween namelijk in maart 2014, en niemand weet nog wat daar de oorzaak precies van was.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten