Brussel veegt Nederlands referendum aan de kant: binnenkort visumvrij reizen voor Oekraïners in de EU

Geen categorieapr 11 2016, 8:00
Referendum, welk referendum?
De voorzitter van de Europese Commissie, Jean-Claude Juncker, laat zich door een Nederlands referendum er niet van weerhouden om Oekraïne de EU in te loodsen:

Nog deze maand komt de Europese Commissie met een voorstel om Oekraïners vrij te laten reizen in Europa. Ze zouden dan geen visum meer nodig hebben. Het voorstel komt na het Nederlandse 'nee' in het referendum.

De president van de Europese Commissie, Jean-Claude Juncker, gaat deze maand een voorstel indienen waarmee het mogelijk moet worden voor Oekraïners om zonder visum door Europa te reizen. Dat meldt persbureau Reuters op basis van een bron bij de commissie.

Het visumvrij reizen is deel van het associatieverdrag van Oekraïne met de EU. Met andere woorden, het verdrag dat de Nederlandse kiezer afgelopen woensdag juist afschoot.
Een bron in Brussel zegt tegen persbureau Reuters:

"Het lijkt misschien alsof we de uitslag van het referendum in Nederland negeren, maar dat is niet het geval. We houden onze belofte aan Oekraïne, omdat dat land aan de voorwaarden heeft voldaan."

Nou zijn wij in Nederland natuurlijk wel goed, maar niet gek. We weten dus waar de EU mee bezig is: Juncker en co. negeren de uitslag van ons referendum wel degelijk en doen gewoon waar ze zin in hebben.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten