Buitenlandse media lachen Oranje keihard uit: "Nederland maakt zich belachelijk in Bulgarije"

Buitenlandse media lachen Oranje keihard uit: "Nederland maakt zich belachelijk in Bulgarije"

We gaan weer keihard af, en we hebben dat allemaal te danken aan Danny Blind, de clown die zich bondscoach mag noemen.

Nou ja, natuurlijk hebben de spelers ook schuld aan het zoveelste fiasco van de afgelopen jaren, maar feit is dat Louis van Gaal ook geen al te goed team had enkele jaren geleden, maar daar toch nog het maximale uit haalde. Sindsdien is het vreselijk. Eerst maakten Guus Hiddink en Danny Blind er samen een puinhoop van, daarna deed die laatste het helemaal in zijn eentje.

De buitenlandse media lachen zich ondertussen kapot. De Telegraaf heeft er een paar op een rijtje gezet. Stuk voor stuk melden ze dat Oranje gisteravond "vernederd" is. Zo concludeert Sporza:

"Het gaat van kwaad naar erger met het Nederlandse voetbalelftal."

En het Spaanse Marca:

"Robben en Nederland maken zich belachelijk in Bulgarije."

Ook het Amerikaanse ESPN is geschrokken door het wanstaltige resultaat. "Netherlands suffer shock qualifying defeat at Bulgaria," kopt één van de grootste sportzenders ter wereld dan ook op zijn website. De New Straits Times komt tot dezelfde conclusie: "Dutch suffers World Cup shock."

En zo kunnen we nog wel even doorgaan. De BBC vindt dit Oranje ook helemaal niks, en hetzelfde geldt voor grote Britse kranten als de Daily Mail. We staan gewoon keihard voor gek. Dat stonden we natuurlijk al toen we het EK misliepen, maar nu we van een F-land als Bulgarije verloren hebben begrijpt het buitenland dat de faalactie met betrekking tot het EK geen 'ongelukje' was. Het was gewoon bewijs dat het Oranje van Danny Blind niet veel beter is dan het vijfde team van Almere.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties