Bureaucratie in beeld: niemand snapt peperdure info-borden

Geen categorieaug 25 2014, 19:00
Bureaucraten zijn goed in twee dingen: veel belastinggeld uitgeven en producten leveren waar niemand iets van snapt.
Er zijn van die berichten waar mijn nekharen van overeind gaan staan, en dan bedoel ik niet berichten over de genocideplegende terroristen van ISIS - ook al zijn die berichten walgelijk - maar berichten over het permanente falen van de veel te grote Nederlandse overheid. Dit bericht van Omroep Flevoland bijvoorbeeld, over nieuwe informatieborden voor parkeren die de ambtenaren van de gemeente Almere hebben bedacht:

De helft van de Almeerders is negatief over de informatieborden langs de wegen naar het centrum van de stad. Dat blijkt uit een onderzoek naar de effectiviteit van deze panelen met parkeer-, route- en file-informatie.

De inwoners vinden de borden onbegrijpelijk omdat er te veel informatie op staat. Bovendien blijkt dat ze zich weinig aantrekken van de borden. Almeerders rijden vaste routes en bepalen vooraf in welke parkeergarage de auto wordt neergezet.

Blijkbaar dachten de ambtenaren dat er nieuwe informatieborden nodig waren. Het enige probleem: de borden zijn veel te onduidelijk omdat ze bomvol informatie staan. Alleen iemand die de tijd heeft en achter een bureautje zit (een ambtenaar met te veel tijd bijvoorbeeld) kan misschien, ik herhaal, misschien ontcijferen wat er op dit informatiebord te lezen valt (dit soort borden met parkeerinfo heeft de gemeente neergezet in Almere).
Iemand die in een auto zit moet in een seconde kunnen begrijpen wat er staat, en dat lukt natuurlijk niet. Zelfs vanuit mijn bureaustoel kan ik het informatiebord niet ontcijferen.
Het erge is dat de nieuwe informatieborden, die eind 2012 zijn neergezet, heel veel belastinggeld hebben gekost. Terwijl dus zeker de helft van de inwoners van Almere er geen snars van snapt. Het totale kostenplaatje: 600.000 euro. Ja, echt. Ruim een half miljoen euro, voor een handvol borden. Destijds werd volgens Omroep Flevoland niet eens onderzocht welke parkeerinformatie precies op die borden moest komen. De borden zijn gewoon aangeschaft en daarna in gebruik genomen.
Wat een idioterie, zeg. De gemeente gaat nu de borden alsnog aanpassen, maar of dat echt zin heeft, waag ik te betwijfelen. De overheid snapt helemaal niet wat er op die borden moet komen te staan. Sterker nog, ik denk dat die borden met parkeerinformatie gerust kunnen worden weggehaald zonder dat de weggebruiker er ook maar één moment last van heeft. Overal in Almere vind je parkeergarages. In die stad heb je echt geen belastinggeldverspillende overheid nodig om te vertellen waar je precies moet zijn om je auto kwijt te kunnen.
Brrr, bureaucratie.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten