Bush Sr. in ziekenhuis met nekfractuur na val

Bush Sr. in ziekenhuis met nekfractuur na val

De Amerikaanse oud-president George H.W. Bush is opgenomen in het ziekenhuis.

De 91-jarige voormalige Amerikaanse leider was thuis gevallen en had daarbij een nekwervel gebroken. Volgens artsen maakt de hij het goed, en is zijn toestand stabiel. Toch moet hij nog even in het ziekenhuis blijven, en de komende weken moet hij een gipsverband om de hals dragen.

George H.W. Bush is de vader van oud-president George W. Bush die tot 2008 in het Witte Huis woonde. Overigens maakt Bush senior goede kans om nóg een zoon tot president verkozen te zien worden: zijn tweede zoon Jeb is presidentskandidaat voor de verkiezingen van 2016 en doet het goed in de Republikeinse voorverkiezingen.

Bush senior is de oudste nog levende president van Amerika. De laatste tijd heeft hij vaker gezondheidsproblemen, maar toch vierde de kwieke oude baas vorig jaar zijn negentigste verjaardag door een parachutesprong te maken. Dat is ook gefilmd, de beelden zijn hier terug te zien:

[video width="1280" height="720" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2015/07/George-H.W.-Bush-Skydives-On-His-90th-Birthday-720p.mp4"][/video]

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer