Busje rijdt in op Pinkpopgangers: een dode en drie gewonden, motief van de dader is nog onbekend

Busje rijdt in op Pinkpopgangers: een dode en drie gewonden, motief van de dader is nog onbekend

Pinkpop was dit weekend en het is geëindigd op een zeer tragische manier, een busje rijdt in op een groep festivalgangers afgelopen nacht. Bij dit ongeval viel er een dode en drie gewonden, maar er is nog helemaal niets bekend over het motief van de dader. Sterker nog, de dader is gewoon doorgereden en de politie is nu op zoek naar het busje.

Het incident gebeurde vlak bij het festivalterrein, bij de ingang van camping B. Het witte bestelbusje, mogelijk een Fiat Doblo, is doorgereden. De politie is naar het busje op zoek. Ook de Belgische en Duitse politie helpen zoeken. Landgraaf ligt vlak bij de Duitse grens.

De organisatie van Pinkpop zegt diep geschokt te zijn en mee te leven met de slachtoffers en familie. Ook burgemeester Vlecken van Landgraaf is geschokt. "Verschrikkelijk dat op deze afschuwelijke wijze aan een goede Pinkpop een einde is gekomen", zegt hij. Vlecken zegt dat Slachtofferhulp is ingeschakeld.

In de berichtgeving over dit ongeval wordt er in de mainstream media niets gerept over de mogelijkheid van een terroristisch motief of een aanslag. Alhoewel ik niet gelijk als een hysterische rechtsgekkie wil overkomen, is dit wel een mogelijkheid die we moeten overwegen. Een drukke plek, een busje dat op mensen inrijdt, IS die daar al eerder over begon en mensen opriep om dat te doen.

Het is in elk geval raar dat er helemaal niets over wordt gezegd. Het kan natuurlijk ook zijn dat het een dronken chauffeur was, of iemand die bijna in slaap viel en toen tegen die mensen aan reed. Het schuldgevoel deed de rest, waardoor hij doorreed. In elk geval een verschrikkelijke gebeurtenis en in geen enkel geval te begrijpen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Lees meer over:
Landgraaf Pinkpop Busje Vlecken

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties