Camiel Eurlings, de rapper Boef van het Olympisch comité, stapt toch maar op

Camiel Eurlings, de rapper Boef van het Olympisch comité, stapt toch maar op

Screenshot PalaciodoPlanalto / YouTube

Hij heeft tot het laatst geprobeerd om hoe dan ook aan te blijven, maar IOC-lid Camiel Eurlings - die een zaak schikte vanwege de mishandeling van zijn vriendin - besloot vandaag om toch maar terug te treden. "Met pijn in het hart," aldus het voormalige CDA-coryfee.

Na de zoveelste PR-blunder was het eigenlijk een kwestie van tijd voordat Camiel Eurlings de realiteit ging aanzien voor wat het was: zijn positie als bestuurder van de nationale NOC*NSF én zijn lidmaatschap van het Internationaal Olympisch Comité waren onhoudbaar geworden.

Het mishandelingsschandaal omtrent Eurlings, waarbij het IOC-lid een schikking moest sluiten met het openbaar ministerie om niet vervolgd te worden voor de mishandeling van zijn vriendin, bleef hem maar achtervolgen. Dat bleek met enige vertraging nu toch fataal:

"Camiel Eurlings heeft besloten terug te treden als lid van het Internationaal Olympisch Comité. De voortdurende discussie over zijn positie heeft hem dit besluit doen nemen, laat hij weten in een verklaring.

“De discussie over mijn al dan niet aanblijven leidt af van waar het, juist nu, om moet gaan; de sport en de sporters”, aldus Eurlings. “Vandaar dat ik met pijn in het hart aftreedt als IOC-lid, de mooiste vrijwilligersbaan van de wereld.”"

Eurlings kreeg de baan enkele jaren geleden toen de Koning zijn lidmaatschap moest opzeggen vanwege zijn troonbestijging (IOC-leden mogen immers geen staatshoofd zijn). Hij leek geknipt voor de rol. Na de koning kwam de 'zonnekoning', de welbespraakte en ontwikkelde playboy Camiel Eurlings die bekendstond om zijn krachtdadige bestuursstijl als wel zijn Limburgse humor. Maar helaas: Camiel Eurlings bleek een rapper Boef in een pak. En hij noemde z'n vriendin dan wel geen 'kech', maar wel sloeg hij haar bont en blauw. Daarvoor bood hij veel te laat zijn excuses aan, na eerst via zijn advocaat iedereen en z'n moeder de schuld te hebben gegeven van de ophef behalve zichzelf.

Maar goed: exit Eurlings dus. Ik ben heel benieuwd wie er nu naar voren zal worden geschoven op deze plek...

Lees meer over:
NOC*NSF Camiel Eurlings

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties