Carlo en Irene gaan (voorlopig) uit elkaar: zometeen laatste aflevering van Life 4 You

Geen categoriemei 31 2015, 16:00
Neerlands bekendste televisieduo, Caro en Irene, gaan vanavond uit elkaar. Om 17:25 uur begint de laatste uitzending van Life 4 You, het programma dat ze al 15 jaar met elkaar maken.
Na 600 afleveringen en 15 jaar valt het doek vanavond voor Life 4 You, het succesvolle zondagmiddag/avond programma van Irene Moors en Carlo Boszhard. De twee, die bekend werden van het kinderprogramma Telekids, houden er namelijk mee op.
In gesprek met BN De Stem laat Boszhard weten dat het tweetal er bij het begin van de show geen idee van had dat het zo succesvol zou worden. Sterker nog, Boszhards rol zou in principe buitengewoon beperkt zijn:
"In een bezemkast in Aalsmeer. Vroeger werd daar Call TV opgenomen, sindsdien was die studio vrij. Ik deed op dat moment primetime-programma's. Irene had in de wandelgangen gehoord dat er een Koffietijd-achtig programma zou komen. Hartstikke leuk. Ik zou eerst een soort huisvriend van Irene spelen. We moesten echt een slag maken om de sfeer neer te zetten. Maar na vijf of zes afleveringen, kregen we voor het eerst de slappe lach. En toen begonnen mensen het heel erg leuk te vinden. De recensies waren vernietigend, zoals altijd. Maar het heeft wel 15 jaar gelopen."
Die laatste opmerking is honderd procent juist én buitengewoon opvallend. De presentator en presentatrice hebben veel kritiek te verduren gekregen van recensenten - zeg maar professionele televisiekijkers - maar het Nederlandse publiek heeft ze al meer dan 1,5 decennia in de armen gesloten (toen ze Telekids presenteerden waren ze immers ook behoorlijk populair). Het bewijst maar weer eens dat recensenten het ook mis kunnen hebben; het succes van televisieshows wordt niet door hen bepaald, maar door de kijkers.
Hoewel Life 4 You ophoudt en er niet direct plannen zijn om een nieuw programma te maken met Moors en Boszhard hoeven fans van het professionele duo zich geen zorgen te maken. Boszhard gaat er namelijk vanuit dat er binnen afzienbare tijd gewoon een nieuw programma voor ze komt:
"Nou, Irene kennende zullen we toch wel wat emotionele momenten krijgen. Ik? Met het afscheid van Telekids moest ik wel even slikken. Op het moment dat ik denk dat dit het laatste zou zijn dat wij ooit samen hebben gedaan, dan zou ik wel heel verdrietig worden. Maar ik ga ervan uit dat wij terugkomen als duo."
Tenslotte is het zelfs mogelijk dat Boszhard in zijn eentje doorgaat met Life 4 You (hoewel het programma een andere naam kan krijgen). De presentator legt uit:
"Er zijn inderdaad gesprekken over het voortbestaan van een programma op dat tijdstip en de invulling daarvan. Maar dat kan nog alle kanten op."
De laatste aflevering van Life 4 You begint om 17:25 uur.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten