Cartoonist Joop trekt zich lafjes terug

Geen categoriefeb 16 2011, 13:12
De aan de VARA gelieerde website Joop heeft het er maar moeilijk mee. De Wilders-nazi-cartoon getuigt niet alleen van een slechte smaak, maar ook van weinig creatief vermogen door de maker. Iedere keer wanneer Wilders door deze cartoonist wordt afgebeeld is het een "Godwin in the making". Zelfs de maker zelf, Adriaan Soeterbroek, geeft toe dat het "geen briljante tekening was, gemaakt in een staat van woede". Slap excuus natuurlijk. De VARA/Joop probeert de schade te beperken. Geert Wilders heeft al aangegeven niet meer mee te werken met allerlei VARA-programma'.
De doorgewinterde lefti zal denken "who cares", maar voor de VARA is het een probleem wanneer Wilders niet meer voor hun camera wil verschijnen, maar wel bij de concurrent. Het gezegde "waar Pim is, komt ruzie" gaat niet op voor Wilders, maar wel "waar Geert komt, is er nieuws". Dat begrijpt de VARA ook bij monde van politiek redacteur Peter Kee van het VARA-programma Pauw & Witteman. Hij vindt de omstreden cartoon over Geert Wilders 'mislukt' en 'verkeerd'.
Joop weigert de cartoon van de website te halen. Dat is hun goed recht. Het goede recht van Wilders is het daar niet mee eens te zijn en samenwerking met de VARA stop te zetten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten