Catalaanse Puigdemont wacht in 'vrijheid' het besluit af van uitlevering

Geen categorieapr 06 2018, 19:00
De Catalaanse ex-premier Carles Puigdemont is de onbetwiste onafhankelijkheidsleider van de Catalaanse beweging. Hij wordt opgejaagd door de Spaanse regering, die hem wil vast wil zetten vanwege zijn 'separatistische acties'. In 'vrijheid' wacht hij het besluit af of hij uitgeleverd wordt door Duitsland, waar hij nu verblijft.
De Catalaanse bevolking heeft in de vorige verkiezingen haar steun uitgesproken voor de onafhankelijke beweging. Toch ziet het er niet naar uit dat de Spaanse regering ook maar een haarbreedte gaat toegeven of het gesprek aan gaat over een eventueel besluit. Puigdemont had gehoopt op Europese steun, aangezien de Europese Unie vaak praat over 'bescherming van minderheden'. Integendeel, de Europese Unie lijkt voor 'de lieve vrede' de kant te kiezen van de Spaanse regering.

Puigdemont riep Madrid op om direct alle Catalaanse separatisten die "als politieke gevangenen" worden vastgehouden, vrij te laten. Verder zei de separatistenleider dat Madrid een dialoog moet beginnen met de Catalaanse politieke leiders. 'Het is een schande voor Europa om politieke gevangenen te hebben'.

Het is nog de vraag wat de ontwikkelingen zullen zijn aangaande dit onderwerp, aangezien het hard tegen hard tegen hard is op dit moment. Een frictie tussen de Europese machten en het Europese gedachtegoed. Overal meewerken aan 'nationbuilding' en het steunen van minderheidsculturen, maar hierin volkomen hypocriet te werk gaan. Het is inderdaad een schande.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten