CDA Gouda: 'Kort vrouwen die helemaal gesluierd door het leven gaan op hun uitkeringen!'

Geen categoriefeb 08 2018, 20:00
De Goudse afdeling van het CDA heeft een uitspraak gedaan waarmee ze zichzelf niet populair zullen maken in een stad met een stevige moslimgemeenschap.
Het is eerder een uitspraak die je van PVV'ers verwacht, of misschien nog van VVD'ers in verkiezingstijd. Maar het was toch echt de lokale fractievoorzitter van het CDA, Huibert van Rossum, die het Goudse college opriep om eens te onderzoeken wat er mogelijk is om tegen te gaan dat vrouwen met volledige bezichtsbedekking door zijn stad banjeren. En dat wist hij uitstekend te beargumenteren met redenen die een verbod in heel Nederland prima zouden verantwoorden:

"Als open samenleving moeten we duidelijk maken wat wel en niet toelaatbaar is. Daar past gezichtsbedekkende kleding als nikabs en boerka’s niet bij. Het bemoeilijkt de legitimatie, belemmert de communicatie en bevordert dat mensen zich niet meer veilig voelen. Bovendien belemmert het dragen ervan de gelijkwaardigheid tussen man en vrouw."

Dan heb je het echter vooral over de culturele en sociale oorzaken en gevolgen, iets wat misschien bij rechtse kiezers een snaar raakt, maar links weinig zal losmaken. Immers: verbondenheid met iets als 'Nederlandse normen en waarden', laat staan onze cultuur, heeft men daar niet zo hoog in het vaandel.
Wat dat betreft deed Van Rossum er verstandig aan om de bijstandsuitkeringen erbij te halen. Die krijg je immers enkel als je bijstand nodig hebt, meestal omdat je niet aan een baan kunt komen. En laat gezichtsversluiering nou nét iets zijn wat menig potentiële werkgever als afknapper zou kunnen zien. Want - ik snap er ook niets van hoor - velen van hen willen toch kunnen zien wie ze nou precies aan het werk zetten. Wat een racistische gekheid enzo!
Het is meer dan logisch dat je gekort moet worden op je uitkering wanneer je die uitkeringsafhankelijke situatie zelf in stand houdt. Behalve als we de lokale D66-vertegenwoordiging mogen geloven dan:

Hannie van der Wal (D66) ziet er vooral een heleboel plichten in en vindt dat te eenzijdig. ,,Waar vind ik onze plicht om ervoor te zorgen dat mensen zich welkom voelen om met ons mee te doen.’’

Ach ja: het hebben van plichten binnen een samenleving, het idee alleen al. Nee, in plaats daarvan moeten we die anonieme moslimdames allemaal knuffelen - figuurlijk dan, want dat mag niet van hun mannen.
Gouda heeft in ieder geval een duidelijke keuze aankomende maand.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten