CDA onder vuur in Tweede Kamer

Geen categoriesep 04 2014, 17:00
Radicale islam.
Het CDA is vandaag behoorlijk onder vuur komen te liggen in de Tweede Kamer omdat de partij de radicale islam zowaar wil aanpakken. Zoals we allemaal weten mag dat niet in het moderne Nederland. Dit is hoe de rest van het parlement op het idee reageerde om de verheerlijking van terrorisme strafbaar te stellen:

Het voorstel stuit ook in de Kamer op behoorlijk wat kritiek, zegt politiek verslaggever Fons Lambie: "Partijen als D66, GroenLinks en SP noemen het 'gedachtenpolitie'." 

"De rechtstaat beschermen doe je niet door hem af te breken", zei SP-leider Roemer. Hij is teleurgesteld dat 'juist een jurist als de heer Buma' met dit pleidooi komt. 

Nou ben ik het er helemaal mee eens dat we gedachten niet moeten gaan verbieden, maar als mensen oproepen tot geweld moeten ze worden aangepakt. Dat kan al via bestaande wetgeving, maar om mij volstrekt onbekende redenen gebeurt dat lang niet genoeg. Daar moet iets aan worden gedaan; als daar een nieuwe wet voor nodig is, het zij zo.
Tegelijkertijd geldt dus wel dat je andersoortige gedachten/meningen niet zomaar kunt of moet willen verbieden. Toch heb ik alleen maar complimenten voor het CDA: die partij zet het probleem in ieder geval op de kaart en probeert er iets aan te doen. Vergeleken met de aanpak van het kabinet is dat een wezenlijke verbetering.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten