CDA organiseert eurofiele conferentie

Geen categoriemei 30 2013, 20:29
Komt dat zien, komt dat zien: de kracht van een bindend Europa. Nu, bij het CDA.
U kent Pieter Omtzigt, Kamerlid voor het CDA, onderhand natuurlijk zeer goed. Hij is één van de weinige Kamerleden die de EU durft te bekritiseren. Zo zit hij bijvoorbeeld bovenop de EU-pensioenen en salarissen controverse, die ons nu al enige tijd bezighoudt.
Dat is natuurlijk fantastisch, maar het is toch een beetje jammer dat de rest van zijn fractie iets minder kritisch is. Zo las ik vandaag tot mijn verbazing dit op de officiële website van het CDA:

Begin: 07/06/2013 - 14:00 uur

Einde: 07/06/2013 - 17:00 uur

Locatie: CDA Europa-conferentie Utrecht

Adres: Maliebaanstation Utrecht

Op 7 juni 2013 vindt in Het Spoorwegmuseum in Utrecht de vierde CDA Europa-conferentie. Dit jaar heeft de conferentie de naam ´De kracht van Europa´. Herman Van Rompuy (voorzitter Raad van de Europese Unie), Sybrand Buma (Fractievoorzitter Tweede Kamer) en Corien Wortmann-Kool (Europarlementariër) geven hun visie op de verbindende kracht van Europa. Een verbinding tussen mondiale en lokale vraagstukken, tussen zorgen van de burger en Europese antwoorden.

Een hele conferentie over de verbindende kracht van Europa?! Oh, ik kan niet wachten! Wat moet dat een feest worden zeg! Alle Menschen werden Bruder enzo.
Het vervelende is alleen dat Europa alleen maar verenigd wordt in haar onvrede over de Europese Unie. De kracht is die van sociale onvrede en massademonstraties. Op dit moment blijft de onrust op straat beperkt tot vak Zuid, maar het zal niet lang duren voordat inwoners van vak Noord de straat ook opgaan. In Engeland demonstreert men in ieder geval al met de voeten: het EU-nihilistische UKIP stijgt razendsnel in de peilingen en heeft het eerder dit jaar bijzonder goed gedaan bij de lokale verkiezingen.
Ondertussen staat Alternative fur Deutschland er ook steeds beter voor én moet Neerlands PVV de Europese verkiezingen van volgend jaar glansrijk kunnen winnen.
Dat en dat alleen is de 'verbindenden' kracht van de EU. Wat zou het mooi zijn als het CDA dat ook eindelijk zou begrijpen en het niet alleen bij lastige vragen zou blijven, maar er lastige daden zouden volgen.
Overigens word ik er een beetje moe van dat Europa tegenwoordig gebruikt wordt voor de EU. Die termen hebben niet dezelfde betekenis. Europa is het continent waar we deel van uitmaken. Er zijn overeenkomsten tussen Europese landen, maar ook (grote) verschillen. De EU is het enorme socialistische politieke project geïnitieerd door de élite, terwijl dit project allerminst op de steun kan rekenen van de Europese burger.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten