CDA wil appen onmogelijk maken in de auto

CDA wil appen onmogelijk maken in de auto

Big Brother hier komen we aan!

Omdat er nogal veel heisa is ontstaan over ongevallen die veroorzaakt worden door appende bestuurders willen verschillende partijen in de Tweede Kamer dat de regering in actie komt. Zo wil de VVD bijvoorbeeld dat de politie systematisch de telefoon onderzoekt van iemand die betrokken is bij een ongeluk. Op die manier kan bepaald worden of die persoon aan het appen was op het moment van het ongeluk. Want nee, dat mag natuurlijk niet.

Zo'n maatregel is prima te verdedigen, maar helaas gaat het CDA één stapje verder:

CDA-Kamerlid Maurits von Martels wil dat de overheid telecombedrijven vraagt te zorgen voor techniek die appen onmogelijk maakt tijdens het rijden. Ook moet er een nieuwe campagne komen die waarschuwt voor de gevaren.

Die campagne kunnen ze wel laten voor wat het is. Dat het gevaarlijk is begrijpt een kind nog. Mensen nemen het risico gewoon. Dat is kwalijk, maar je hoeft geen miljoenen euro's weg te gooien aan een campagne die toch geen effect heeft.

En wat het eerste deel van het CDA-plan betreft: dat is gewoon schokkend. Hoe bepalen de app-techneuten of iemand daadwerkelijk de auto bestuurt? Dat lijkt me onmogelijk. En dus betekent het dat er in de auto helemaal niet meer geappt kan worden, ook niet door passagiers die, ik roep maar wat, contact onderhouden met vrienden of familie omdat ze niet precies weten waar ze naartoe moeten rijden. Of door passagiers die rustig achterin of voorin zitten en op hun telefoon nog even wat werk doen. Want ja, dat gebeurt heel vaak.

Het begint onderhand typerend te worden voor het CDA anno 2017: als er een probleem gespot wordt wil de partij meteen op grote schaal ingrijpen, met allerlei middelen die op zijn minst problematisch zijn. Je vraagt je onderhand af of de CDA-fractie ooit nog zal begrijpen dat rechten en vrijheden niet zomaar massaal aan de kant geschoven kunnen worden om een zogenaamd veilige wereld te creëren. En ja, ik schrijf bewust zogenaamd omdat het leven nooit écht veilig zal zijn.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer