Chaos in de medische wereld: ziekenhuizen naderen faillissement, patiënten weten niet wat te doen

Geen categorieokt 23 2018, 21:09
Voorbeeld 100000 van waarom Mark Rutte de politieke opvolger is van Wim Kok.
Toen Wim Kok overleed waren alle hedendaagse politici er als de kippen bij om te verkondigen dat de voormalige premier een Groots Leider was. Met name Mark Rutte was overduidelijk onder de indruk van de PvdA-premier. Niet zo gek, schreef ik toen, aangezien Rutte inhoudelijk gezien Koks politieke opvolger is.
Dat dit klopt blijkbaar maar weer uit dit nieuws dat vandaag gebracht wordt door De Telegraaf:

De spoedeisende hulp gaat dicht, patiënten zitten in onzekerheid en ziekenhuispersoneel krijgt mogelijk geen salaris. Twee ziekenhuizen naderen een faillissement en een oplossing is nog ver weg. Het Slotervaartziekenhuis in Amsterdam en de IJsselmeerziekenhuizen in Lelystad, Emmeloord en Dronten hebben dinsdag uitstel van betaling aangevraagd, wat vaak het voorportaal voor een faillissement is. Het Slotervaart sluit ook de spoedeisende hulp.

Iedereen die zich de Fortuyn Revolutie nog kan heugen weet dat het toen niet alleen om immigratie ging, maar ook over een scala aan andere onderwerpen. Eén van de meest prominente punten waarop hij scoorde was de wanorde in de zorg. Het was, simpel gesteld, een puinhoop. Enorme wachtlijsten, mensen werden niet behandeld, etc.
Nou, blijkbaar vindt Rutte het voorbeeld van Kok in dat opzicht zo inspirerend dat hij dit allemaal dunnetjes overdoet. Alleen gaat het nu niet om wachtlijsten, maar om ziekenhuizen die op de rand van de afgrond staan.
Ooit waren dit soort penibele situaties reden voor een politieke revolutie. Misschien is dat precies wat we nu wéér nodig hebben.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten